Com fer que el client s’enamori del teu negoci?


Una botiga física és el lloc ideal per a aconseguir crear aquest vincle, ja que permet conèixer en 360 graus al comprador.

Un dels objectius que tot negoci busca és retenir més temps a la botiga a tot aquell client que ve a visitar-la, lluny de deixar-los que comprin el que han vingut a buscar i marxar sense més.

 

Es tracta de que passin una estona coneixent un producte que possiblement necessiten però que ni ells mateixos saben encara. Ves-hi, escolta’ls, dona resposta a les seves preguntes i fes-los costat en tot el procés de compra. Ho necessiten.

 

Des d’Urbinium aconsellem crear en el teu punt de venda una atmosfera i una experiència que, pel client, resulti interessant i els retingui a la botiga. S’ha de crear un ambient on s’hi sentin a gust, on passin coses que cridin l’atenció. Captar el seu temps és el primer pas per aconseguir el seu interès.

 

I no ens agradaria oblidar-nos del diàleg, de la conversació. Parlar, comunicar, donar i rebre informació rellevant. Els clients no només volen rebre missatges, també volen ser escoltats, donar el seu punt de vista, fer preguntes… El temps i el diàleg són imprescindibles per establir una bona relació.

 

Una botiga física és el lloc ideal per a aconseguir crear aquest vincle, ja que permet conèixer en 360 graus al comprador. Si ens limitem només a vendre producte desaprofitarem aquesta gran oportunitat de guanyar clients, que és el més important i prioritari.