Consells per a comprar o llogar un local comercial


“Tinc un negoci i no em decideixo entre llogar o comprar un local comercial. Què puc fer?”

Us heu sentit identificats amb aquesta frase? A Urbinium som conscients de la dificultat que suposa començar un negoci des de zero. Sabem que es tracta d’una decisió que val la pena valorar a consciència. És per això que avui us portem diversos consells per a aquells indecisos que no aconseguiu decantar-vos entre llogar o comprar un local comercial.

 

Abans d’entrar en detalls, hem de tenir en compte que actualment hi ha nombrosos locals en venda o en lloguer amb molt bona ubicació i amb les característiques que busquem. El preu, no obstant, dependrà del flux de persones que hi hagi a la zona, dada important a tenir en compte.

 

Tant si lloguem com si comprem, és obvi que estarem parlant d’una despesa fixa mensual. Però, amb quins avantatges i quins inconvenients ens trobem?

 

COMPRAR UN LOCAL COMERCIAL

Un dels principals avantatges que ofereix la compra d’un local comercial és que no estem sotmesos a les decisions de l’arrendador. Tot passa per les nostres mans i pel nostre criteri. A més, comprant un local, podem fins i tot treure-li certa rendibilitat.

 

Un altre avantatge és poder realitzar obres lliurement, sol·licitant els permisos urbanístics pertinents però sense haver de dependre de l’autorització de l’arrendador.

 

A tot això, cal fer menció que, amb un immoble en propietat, comptarem amb un actiu que sempre podrem vendre. I, evidentment, la compra d’un local comercial pot convertir-se en una inversió per a la nostra jubilació que es podria revaloritzar.

 

LLOGAR UN LOCAL COMERCIAL

Llogar un local comercial ens ofereix la possibilitat de canviar d’ubicació de manera més senzilla. A més, si veiem que el nostre negoci va in crescendo i tenim la necessitat d’ampliar l’espai o canviar de local, serà molt més fàcil negociar una cessió de contracte de lloguer.

 

Si parlem d’impostos, hem de saber que existiran determinats pagaments que assumirà l’inquilí i altres no, és a dir, que és possible que el propietari de l’immoble hagi de pagar segons quins assumptes i que, per tant, sigui una despesa menys per l’arrendatari.

 

Depenent del capital inicial del que disposem, en especial si és reduït, ens resultarà més fàcil llogar un local, donat que per a la compra es demana una inversió inicial important. D’aquí que pugui resultar-nos més rentable apostar per un local comercial en lloguer.

 

Des d’Urbinium esperem haver ajudat a aclarir els vostres dubtes sobre si comprar o llogar un local comercial. I, per suposat, davant de qualsevol pregunta que us pugui sorgir no dubteu en contactar amb nosaltres, el nostre equip estarà encantat d’atendre-us!