El Retailtainment i com divertir als teus clients


Les botigues físiques estan canviant de manera intel·ligent, fins i tot amb l’aparició de nous conceptes.

Ja hem parlat més d’una vegada de la importància de l’omnicanalitat en el món del retail. I és que les botigues físiques estan canviant de manera molt intel·ligent, fins i tot ho fan amb l’aparició de nous conceptes com el retailtainment.

 

I és precisament d’això del que us parlarem avui en aquest article. El retailtainment és l’experiència de compra que es desenvolupa en un establiment comercial, la unió entre el client i el dependent. Es tracta d’un concepte format a partir de dos termes: retail + entertainment, és a dir, la fusió entre la venda al detall i l’entreteniment.

 

Mitjançant la tecnologia, els ecommerce han entrat de forma física a l’interior de les botigues i dels establiments. Voleu saber com ho han aconseguit?

 

PANTALLES TÀCTILS

Les botigues incorporen tablets en els seus locals al servei del públic amb l’objectiu de que aquest pugui accedir al lloc web. És molt útil, per exemple, si no queda stock a la botiga de qualsevol producte determinat. Mitjançant les pantalles tàctils es pot accedir al magatzem general i encarregar que ens enviïn la mercaderia a la botiga.

Per al client és molt satisfactori, i és que mai considerarà la visita a l’establiment com una pèrdua de temps, sinó que aconsegueix comprar el que buscava d’una manera còmoda i modernitzada.

 

GAMIFICACIÓ

Aquí haurem de demanar-li al client que es connecti a la nostra xarxa Wi-Fi, que serà fàcil, ja que és un detall que aporta valor afegit a la botiga.

 

Podrem inventar-nos tota classe de jocs que funcionin per geolocalització i que s’activin al mateix moment en què l’usuari entra per la porta. Fins i tot podem avisar-los amb una notificació perquè sàpiguen que han acudit a la nostra botiga per jugar i guanyar premis. Així és que… Que comenci el joc!

 

MOU LA BOTIGA

I si provem sort amb una pop-up store? El que és efímer ens crida a tots l’atenció, ningú vol perdre-s’ho. És com que ens sentim obligats a visitar la botiga per poder viure la sensació dels moments espontanis. I parlant d’espontani, les pop-up stores es converteixen en una experiència molt instagramejable, per tant no hem d’oblidar-nos d’anunciar-ho en xarxes socials perquè el món ho sàpiga!

 

Aquests tres exemples que l’equip d’Urbinium us plantegem, pretenen aconseguir que l’estança dels clients s’allargui i, per suposat, sigui una experiència còmoda i d’atenció en tot moment. Sense oblidar, evidentment, que es tracta d’una via per aconseguir incrementar les vendes a l’establiment.

 

Us han resultat d’ajuda les tres propostes? Ja coneixeu amb detall el concepte retailtainment? Aporta la teva pròpia definició als comentaris, ens encantarà llegir-la!