Vull llogar un local comercial, què he de fer?


Punts bàsics que hem de tenir en compte abans de llançar-nos a l’aventura del lloguer d’un local comercial.

La ubicació ideal per al nostre negoci, les despeses que l’obertura pot generar-nos, l’entorn del nostre futur local… Tot són dubtes que ens plantegem en el moment de l’adquisició d’aquell local que anem buscant.

 

Però, què és el que realment he de fer si vull llogar un local comercial? Avui, a Urbinium, us detallem els punts bàsics i inicials que hem de tenir en compte abans de llançar-nos a l’aventura del lloguer d’un local comercial.

 

LA UBICACIÓ, LA CLAU DE L’ÈXIT

El primer que hem de comprovar és si l’activitat que volem realitzar està permesa a la zona on volem ubicar-nos. Per saber-ho, consultarem amb el Pla General d’Ordenança Urbana del municipi, a través de l’Ajuntament corresponent.

Una vegada donat aquest primer pas, hem de comprovar que la ubicació tingui una bona visibilitat, que sigui de fàcil accés, que passi un flux de persones considerable i, per últim, que estigui ben ubicat en un lloc on es concentri gran activitat comercial.

Serà molt important, a més de tenir en compte l’entorn on ubicarem el local, establir el target al que dirigirem el nostre negoci.

 

LA COMPETÈNCIA ENS BENEFICIA

Ningú vol que hi hagi competidors del nostre sector en l’àrea d’influència de la zona, però, en ocasions, la suma de competidors ens pot beneficiar. Sabeu per què?

Perquè així es conforma un pol d’atracció per a clients de tota la població.

 

TENIR EL CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Des de l’any 2013, és obligatori per imperatiu lleial que els locals comercials disposin del seu certificat energètic.

Les despeses de consum en aquells locals amb una certificació C o inferior poden disparar-se molt per sobre del que teníem previst. És per això que recomanem als nous inquilins valorar les últimes factures del local per evitar qualsevol desajust en les seves previsions de despesa.

 

EL CONTRACTE D’ARRENDAMENT

Una vegada haguem triat el local ideal, ha d’existir un contracte per escrit que formalitzi el lloguer entre l’arrendatari i l’arrendador.

En ell hi figurarà la descripció del local, la duració del contracte, la renda a pagar, l’import de la fiança i clàusules acordades entre ambdues parts, així com la responsabilitat de les obres en cas de reparació, les causes d’extinció del contracte i les vies pertinents per a fer qualsevol tipus de reclamació en cas d’incompliment d’alguna de les parts.

 

LA LLICÈNCIA D’OBERTURA I ACTIVITAT

Abans d’obrir un local comercial, serà essencial obtenir una llicència d’obertura i activitat, que dependrà del tipus d’activitat comercial que desenvolupem al local.

Insonorització, accés a minusvàlids, higiene, manipulació d’aliments… Aquestes són algunes de les normes aplicables determinades pel tipus de local.

 

Si heu arribat fins aquí és que encara seguiu amb l’idea de llogar un local comercial. Doncs esteu en el millor lloc! Us convidem a contactar amb nosaltres, el nostre equip estarà encantat d’atendre-us.