La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona


La coneguda marca italiana d’articles per a ciclistes ha obert la seva primera botiga a la nostra ciutat gironina. El passat divendres 14 d’octubre, va celebrar la preobertura amb una sortida ciclista i una ronda de premsa, culminant amb l’obertura oficial el dissabte a les 13:00h.

Però, d’on ve la fama de Castelli?

 

QUASI 150 ANYS D’HISTÒRIA


Els seus orígens es remunten al 1876, al bell mig de Milà. El sastre Vittori Gianni vesteix AC Milan, Juventus, i el Milan Ballet, però no és fins al 1910, que realitza la primera peça de roba ciclista pel campió mundial, Alfredo Binda. L’empresa canvia quan el 1935, el jove Armando Castelli forma part de l’equip de Gianni i el 1939 acaba comprant-la.

Des d’aquest moment, l’empresa fixa el seu objectiu al públic ciclista i treballa per a grans esportistes d’elit i campions internacionals com Giro Bartali, Fausto Coppi, Louison Bobet, Raphael Gimignani, Rik Van Looy, Jacques Anquetil i Paola Pezzo.

 

 

Als anys ’70, Castelli comença a revolucionar el mercat ciclista amb dissenys i materials innovadors, com els primers pantalons aerodinàmics de Lycra® o la tècnica d’impressió per sublimació. Entre els ’80 i els ’90, la marca passa a ser el proveïdor líder del Giro d’Itàlia i el Tour de França.

En una època on tot ciclista portava shorts amb un acabat incòmode i rígid, Castelli revoluciona el mercat amb la Giro Elastic Band i en 4 anys el mercat dels shorts ciclistes canvia completament.

 

 

“No hauria pogut revolucionar el món del ciclisme, si jo mateix no hagués competit amb la meva bicicleta.
Aquesta és l’única manera de conèixer el món en profunditat”.

Maurizio Castelli, fill d’Armando Castelli.

 

 

CASTELLI ESCULL GIRONA PER LA SEVA PRIMERA BOTIGA FÍSICA


La marca italiana descriu la nova botiga com la seva primera ‘flagship store‘, un concepte del retail que es tradueix com “vaixell insígnia” i es refereix a la botiga principal representant de la marca. I no podia ser d’una altra manera que escollint el local on fins fa poc hi havia l’estimada botiga Cal Rei, qui deia adéu després de 100 anys formant part de Girona.

 

 

El local de 200m2, ha mantingut l’essència diàfana i lluminosa, ambientada de manera minimalista i amb el color corporatiu de la marca. A més, ha conservat ambdues entrades a les dues façanes de 13 metres lineals al Carrer Nou i a l’Avinguda Sant Francesc. Fins i tot tenen una zona de taller per reparar les bicicletes!

Castelli ha aportat una important inversió a la ciutat de Girona, generant així multitud de llocs de treball al territori.

Enhorabona, amics de Castelli, sou molt benvinguts a la nostra ciutat!

📍 Visita’ls al Carrer Nou 25 de Girona.

YOU WILL LIKE IT TOO

The long-awaited Brutal celebrates its inauguration

After months of waiting and intrigue, we can finally enjoy Marc Rivas' famous restaurant.

“The best signature sandwich, now in Girona!”

After 70 years of history, Charito 1953 lands on Rambla de la Llibertat in Girona.

Change Lingerie opens a new store in Girona

The danish lingerie firm will offer Girona women its elegant and fine underwear designs.

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

Mi&Co arrives in Girona!

The long-awaited barcelonian firm Mi&Co, opens its first store in Girona.