7 consells per a escollir el teu local comercial


La cerca d’un local adequat per iniciar una activitat comercial o per comprar-lo com a inversió pot ser una tasca complicada. Abans de prendre una decisió sobre l’arrendament o la compra d’un local comercial, és essencial tenir en compte diversos factors. Per aquest motiu, el consell bàsic és el de buscar un consultor especialitzat que conegui el mercat i t’ajudi a buscar i decidir la millor ubicació per al teu negoci. En aquest article, explorarem set consells crucials que us ajudaran a prendre una decisió informada sobre la selecció d’un local comercial.

Règim del local

Llogar o comprar: En la majoria dels casos, l’opció més habitual és l’arrendament. És vital analitzar detalladament el contracte de lloguer, incloent-hi la durada del mateix i les actualitzacions de les rendes i els drets i obligacions que adquirim a la seva signatura. Cal tenir en compte que, en entrar en un local en règim de lloguer, a part de la renda que negociem amb el propietari, l’anterior arrendatari ens pot demanar un preu pel traspàs del local. En aquest preu es contempla que el local ja està preparat pel que fa a infraestructures i llicències per operar en un determinat sector, per exemple: un restaurant equipat llest per obrir al públic. Si opteu per comprar, cal avaluar l’estat actual del local, les càrregues fiscals que suporta, els costos potencials de les reformes necessàries i la rendibilitat històrica obtinguda de les rendes, entre altres qüestions a analitzar en tota inversió immobiliària.

Ubicació del local comercial

Ubicació estratègica: La ubicació del local comercial és clau per a l’èxit del vostre negoci. Ha d’estar situat en una zona cèntrica i comercial amb una gran afluència de vianants. També és essencial que sigui de fàcil accés i ben comunicat mitjançant diferents mitjans de transport públic i que disposi de places d’aparcament al seu voltant.

Visibilitat del local comercial

Maximitzeu la visibilitat: Una bona visibilitat és crucial per atreure clients. Assegureu-vos que el vostre local sigui visible tant per a vianants com per a vehicles. Un aparador atractiu és fonamental per donar visibilitat al vostre negoci i captar l’atenció dels clients potencials.

Requisits legals indispensables

Compliment normatiu: És fonamental que el local compleixi amb totes les normatives vigents, com alçades de sostres, accessibilitat per a persones amb discapacitat i altres requisits legals. Si no compleix algun d’aquests requisits, cal avaluar els costos de les reformes necessàries per adequar el local a la normativa.

Estudi de la zona

Conèixer la zona: A més de la ubicació, cal estudiar el trànsit de persones a la zona i avaluar la competència. Determineu si ja existeixen negocis similars a prop i com això pot afectar a la vostra activitat. També és important considerar la presència d’escoles, supermercats, cinemes, ja que això influirà en el tipus de clientela a atreure.

Estat del local

Avaluar les reformes: Feu una avaluació de les reformes necessàries per adaptar el local al vostre negoci. Assegureu-vos que l’espai disposi de l’espai suficient per desenvolupar la vostra activitat de manera còmoda i en conformitat amb les regulacions vigents.

Interior del local

Espai i lluminositat: Els locals amplis, sense obstacles arquitectònics, tenen més èxit. També és important que siguin lluminosos i, si és possible, que disposin d’un petit pati per proporcionar ventilació natural.

Triar un local comercial pot ser una tasca complexa, des d’Urbinium posem a la vostra disposició els nostres consultors especialistes que t’acompanyaran en la cerca de la millor opció pel vostre negoci i a prendre una decisió informada. Recordeu que la ubicació, la visibilitat, la conformitat normativa i altres factors són crucials per a l’èxit del vostre negoci. Feu una investigació exhaustiva i assegureu-vos de triar el company més fiable per guiar-vos en el camí de trobar el millor local possible. Des d’Urbinium estarem encantats d’escoltar les vostres necessitats.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

La firma Encuentro Moda aterra a Girona

Famosa per la inclusivitat de talles, concepte important en una ciutat tan inmersa en el retail com la nostra.

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.

Descobreix com aplicar amb èxit les 7P del retail

Un enfocament integral per a dinamitzar el comerç detallista a nivell local

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

Girona fa olor de (Syra) Coffee

La franquícia de cafè d'especialitat obre en ple cor del barri vell

Finestralia obre les portes a Girona per a renovar les teves finestres

En el nou local de carrer Barcelona 91 trobaràs solucions per a millorar l'eficiència energètica dels teus tancaments

URBINIUM tanca un altre any solidari

Des d'URBINIUM hem donat més de 10.000€ a associacions com la Marató de TV3, Aldeas Infantiles, l'Hospital Josep Trueta, el concert solidàri de Gospelians de Girona contra el càncer i la Fundació Josep Carreras

O2O: El camí de tornada del comerç online a la botiga física

La botiga tradicional atreu cada cop més els retailers nascuts en digital pel seu potencial de connectar amb els clients

L’interiorisme de Contel proposa oficines més amables

La marca barcelonina obre un showroom de Vitra a Gran Via Jaume I de Girona

Amb aquesta nova Llei “Crea i Creix”, podràs crear la teva empresa a partir d’1€

El Congrés aprova la Llei "Crea i Creix", amb la que crear una empresa serà molt més fàcil i ràpid. Aquestes son les mesures: