Amb aquesta nova Llei “Crea i Creix”, podràs crear la teva empresa a partir d’1€


La nova Llei “Crea i Creix” és una de les principals reformes del Pla de Recuperació del Govern, que té com a principal objectiu facilitar la creació d’una empresa, en reduir el cost econòmic i simplificar els tràmits per a la constitució del nou negoci.

La normativa ha tingut un bon suport per majoria en el Congrés dels Diputats. Tant és així, que Espanya formaria part dels països en els quals no es requereix un capital mínim, ja que podràs constituir una Societat de Responsabilitat Limitada amb una capital social d’1 euro (vers el mínim legal de 3.000 euros que hi havia fins ara.) D’aquesta manera, les empreses podran utilitzar aquests recursos en altres despeses, facilitant la creació del negoci.

 

MESURES PER A AFAVORIR EL CREIXEMENT DE LES EMPRESES


A més, la Llei millora la eficiencia en simplificar la legislació existent, eliminar regulacions innecessàries i establir procediments àgils. 

  • Es modifica la Llei de Mesures de Liberalització del Comerç: s’amplia el catàleg d’activitats econòmiques exemptes de llicència i s’incorporen al llistat de la normativa bàsica estatal les activitats que hagin sigut considerades innòcues per almenys una comunitat autònoma.
  • També es modifica la Llei de Garantia d’Unitat de Mercat per reforçar la cooperació entre les diferents administracions públiques i els mecanismes de protecció d’empreses i consumidors.

 

 

MESURES PER A LLUITAR CONTRA LA MOROSITAT


Així mateix, la nova normativa inclou mesures per avançar en la lluita contra la morositat en les operacions comercials, una de les causes que més incidència té en la liquiditat i rendibilitat de moltes empreses, sobretot pel que fa a les PYMEs.

  • S’estén l’obligació de demanar i remetre factura electrònica, per garantir una major traçabilitat i control de pagaments. Això permetrà obtenir informació fiable, sistemàtica i àgil dels terminis efectius de pagament, a més de reduir els costos de transacció i suposar un avanç en la digitalització.
  • S’estableix que les empreses que no compleixin els terminis de pagament establerts en la Llei de Morositat no podran accedir a una subvenció pública o ser entitat col·laboradora en la seva gestió.
  • Creació d’un Observatori Estatal de Morositat Privada, que farà un seguiment i anàlisis de les dades dels terminis de pagament i promourà noves pràctiques. Com per exemple, la publicació d’un llistat anual d’empreses moroses.
  • També s’inclou en la Llei de Societats de capital i la Llei de Morositat l’obligació que les empreses grans indiquin en les seves memòries anuals el període mitjà de pagament als seus proveïdors o el nombre de factures pagades.

 

 

REFORÇ DEL FINANÇAMENT


La norma també incorpora mesures per a millorar els instruments de finançament del creixement empresarial alternatius al finançament bancari, com el crowdfunding, la inversió col·lectiva i el capital de risc.

  • Adaptació de la regulació nacional del crowdfunding a la normativa europea, guanyant en flexibilitat. A més, es reforça la protecció dels inversos, s’eleven els llindars d’inversió per projecte (de 2 a 5 milions d’euros) i es modifiquen els límits d’inversió per projecte per inversors minoristes, que passen a ser el més alt entre 1.000 euros o el 5% de la riquesa.
  • S’impulsa la indústria del capital de risc, ampliant-se el tipus d’empreses en les quals poden invertir aquestes entitats.
  • S’elimina el caràcter obligatori de l’informe trimestral de les Institucions d’inversió Col·lectiva. Els mitjans telemàtics seran el mitjà de comunicació per defecte i es flexibilitza el règim de diversificació d’inversions de les entitats de capital de risc.

 

La iniciativa ha estat aprovada per majoria i el text ja està llest per la seva publicació en el BOE i la seva posterior entrada en vigor.
Des d’Urbinium celebrem aquesta iniciativa, ja que creiem que és un pas essencial per facilitar la creació de nous negocis i augmentar el flux comercial del territori!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

La moda urbana arriba a Santa Clara de la mà de V34SW

Vintage34 Street Wear exposa en el seu showroom les últimes tendències en moda hip-hop per a oferir als més urbans una opció exclusiva

L’interiorisme de Contel proposa oficines més amables

La marca barcelonina obre un showroom de Vitra a Gran Via Jaume I de Girona

Plantem un arbre per cada contracte signat

Hem reforestat ja 10.000 m2 al Parc Natural del Montgrí en els darrers dos anys

LAB: Moda mediterrània i sostenible per a dones reals

Los Ángeles Barcelona és la nova showroom del grup Guitare al carrer Santa Clara, 49 de Girona

Mon p’tit léon, la nova formatgeria del carrer Argenteria

La Gisèle Marquis inaugura la seva nova botiga especialitzada en una gran varietat de formatges suïssos d'alta qualitat, així com d'uns bons acompanyaments per la taula

O2O: El camí de tornada del comerç online a la botiga física

La botiga tradicional atreu cada cop més els retailers nascuts en digital pel seu potencial de connectar amb els clients

Girona es posa en forma

Aquestes noves obertures ratifiquen la passió dels gironins pel ciclisme i el fitness.

Els grans operadors migren cap a una estratègia de botigues petites i urbanes

Les grans marques del retail estan adoptant una estratègia de tornada cap a comerços més sostenibles.

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.

Sex & Love, la nova botiga eròtica de la ciutat

Després de molts anys a Figueres, la marca de joguines eròtiques ha decidit expandir-se a Girona, a prop de l'estació d'autobusos RENFE