WiR presenta el primer Codi de Bon Govern per al sector retail


L’associació Women in Retail (WiR) ha presentat el primer Codi de Bon Govern per a la Indústria del Retail, un conjunt de principis i bones pràctiques l’objectiu de les quals és millorar el govern corporatiu de les empreses i fomentar el seu creixement sostenible. “Venim a treballar pel retail, amb l’objectiu de ser transcendents i impactar positivament en el sector”, ha afirmat la presidenta i fundadora de WiR, Cristina Delgado en declaracions al mitjà especialitzat InfoRetail. “El nostre projecte és per a tot el retail, ja que abanderem la necessitat de captar el talent de les noves generacions per al sector, d’aportar saba nova”, ha agregat la directiva. Delgado és una professional del retail amb 18 anys d’experiència en les principals multinacionals com Decathlon, MediaMarkt, Grup Dixons o Grup Kingfisher, als quals ha sumat 8 anys a Prosegur desenvolupant la Divisió de retail a 17 països.

WiR, és una comunitat de dones professionals de recent formació amb una àmplia experiència en el comerç retail. La seva primera acció col·lectiva ha estat la presentació d’aquest document de declaració d’intencions amb la que volen assegurar, fomentar i fer visible el desenvolupament del talent femení en el retail.

Durant l’acte de presentació del codi, la responsable de Recursos Humans de Logisfashion, Josefa Solanilla; la directora de Recursos Humans de IskayPet, Lola Barceló; la consellera en l’Oficina del CEO, Celina Bell; i la responsable d’Organització de Supermercats DIA, Eva Bermúdez han estat les encarregades de llegir el decàleg de normes del Codi de Bon Govern per a la Indústria del Retail.

“El seguiment d’aquest Codi és totalment voluntari, encara que recomanem la seva aplicació, donats els grans beneficis que reporta en transparència en la gestió de la diversitat, equitat i inclusió”, ha expressat Barceló en declaracions que recull InfoRetail.

Segons WiR els beneficis que aporta l’aplicació del codi són: una major professionalització en el govern de les empreses, la millora de la marca d’ocupador, el desenvolupament de la imatge enfront dels competidors, l’atracció del millor talent del mercat, l’increment de l’orgull de pertinença, la fidelització del talent intern, el major compromís personal, la sostenibilitat empresarial, la pau social i la fidelització dels clients.

Tanmateix, 10 són els principis del Codi de Bon Govern per a la Indústria del Retail, cadascun dels quals té una sèrie de recomanacions vinculades:

1. Participació i representació. Fomentar la participació de dones en llocs de lideratge.

2. Cultura inclusiva. Promoure la participació activa de les dones en tots els nivells de l’empresa.

3. Desenvolupament professional. Establiment de mesures i pràctiques que assegurin la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

4. Diversitat en la contractació. Garantir que els processos de selecció siguin imparcials i estiguin basats en habilitats i competències.

5. Promoció interna. Implementar mesures perquè les dones tinguin igualtat d’oportunitats per a ascendir en l’organització.

6. Equilibri entre vida professional i personal. Oferir opcions de treball flexibles, llicència parental i serveis de cura infantil.

7. Sonoritat, visibilitat i posicionament. Assegurar la visibilitat de la dona tant dins com fora de l’empresa.

8. Transparència i mesurament. Establir mecanismes de seguiment i avaluació per a rendir comptes.

9. Equitat salarial. Garantir igualtat de sous en exercir funcions similars.

10. Prevenció de la discriminació. Tolerància zero davant discriminació o assetjament de qualsevol tipus.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

O2O: El camí de tornada del comerç online a la botiga física

La botiga tradicional atreu cada cop més els retailers nascuts en digital pel seu potencial de connectar amb els clients

L’últim adeu a Cal Rei

L'emblemàtic Cal Rei tanca les botigues de Girona i Sant Antoni de Calonge després de 100 anys i 4 generacions.

WiR presenta el primer Codi de Bon Govern per al sector retail

L'associació d'executives del retail presenta un decàleg de bones pràctiques per impulsar el talent femení

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.

L’esperada Brutal celebra la seva inauguració

Després de mesos d’espera i intriga, per fi podem gaudir del famós restaurant de Marc Rivas.

Vilalta ja porta energia verda a Girona

Properament, faran la inauguració oficial del seu nou local ubicat a Gran Via Jaume I 58 de Girona.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

Descansar bé ho canvia tot

Sleep.8 obre les portes al sector de l’Avellaneda de Girona amb una amplia oferta de productes per a millorar el teu descans