Com oferir la sostenibilitat als nostres clients?


La rapidesa a l’hora de detectar oportunitats de negoci és essencial per a triomfar amb un nou projecte. El context climàtic i ambiental està provocant un canvi de consciència i de comportament en els consumidors que, inevitablement, acaba repercutint a les vendes.

A la nostra consultoria ja fa temps que detectem una clara tendència cap al producte de proximitat i sostenible. Però, en què es fixa realment el públic?

 

PROCEDÈNCIA DEL PRODUCTE


Com més proximitat, menys inversió ambiental en el desplaçament i més suport als negocis locals. La globalització té molts avantatges, però no és tan beneficiós pels petits negocis.
El tancament del centenari Cal Rei n’és un exemple de com el comerç online pot repercutir en les vendes d’un negoci local, fins al punt de provocar el seu final.
Més desplaçaments en el producte i/o materials, també suposa més emissions de CO2 a l’atmosfera. Descentralitzar les activitats és clau per a la transició energètica i la descarbonització.

 

MATERIALS DEL PRODUCTE


No es tracta de demonitzar alguns materials i de glorificar-ne d’altres, es tracta de fer un balanç i saber quins materials dificulten la sostenibilitat d’un producte i quins n’ajuden.
Per exemple, si un producte està fet amb materials de mala qualitat, la durabilitat d’aquest serà molt curta i ens portarà a comprar-ne un de nou amb un termini de temps molt curt. Fabricar productes nous suposa un impacte al medi ambient més gran del que ens pensem i haver-ho de fer de manera constant perquè tot se’ns fa malbé de seguida és precisament una de les coses que hem d’evitar. Invertir en materials de qualitat permetrà al consumidor obtenir productes de millor qualitat i durabilitat.

Una altra qüestió és la despesa que suposa fabricar segons quins materials i la dificultat a l’hora del seu reciclatge. Per exemple, el plàstic prové del petroli, un recurs fòssil no renovable que emet grans quantitats de gasos d’efecte hivernacle. A més, només el 10% del plàstic es recicla en tot el món i només es pot fer fins a 7 vegades.
La fusta prové dels boscos que, si són gestionats de manera responsable, es tracta d’un bon material de fàcil reciclatge. L’alumini i el vidre també es poden reciclar de manera relativament senzilla i infinita.

No tot el que està fet amb plàstic és un mal producte, però sovint, és millor invertir en materials més responsables. I això el client ho sap.

 

PROCÉS DE FABRICACIÓ


S’ha utilitzat una font d’energia neta i renovable en el procés de fabricació? Quins són els residus que s’han generat? S’han gestionat de manera correcta? S’incentiva el reciclatge i la reutilització? Hi ha un control del malbaratament d’aigua? Les oficines són eficients energèticament? Són qüestions a tenir en compte per tal que el producte final tingui una empremta ambiental tan reduïda com sigui possible.

 

COMUNICACIÓ, TRANSPARÈNCIA I TRAÇABILITAT


Has invertit en tots aquests processos per tal que el teu producte sigui més sostenible? Fes-ho saber al client! Inverteix en màrqueting i realitza estratègies per tal que el client n’estigui assabentat. Un client informat, pren decisions de compra intel·ligents. Ajuda’l!
Sigues transparent i comunica orgullós la traçabilitat del teu producte.

 

PERÒ COMPTE AMB EL GREENWASHING!


El Greenwashing és una estratègia de màrqueting que fan servir moltes marques per a augmentar les vendes. La traducció literal és “neteja verda” i es refereix a totes aquelles campanyes de màrqueting enfocades cap a la sostenibilitat, però que en realitat no ho són tant, i només busquen l’atenció del client.

Per dir que un producte és sostenible, ha de ser sostenible de veritat i això el client ho sap. La incoherència pot ser contraproduent i pot generar rebuig a un públic cada cop més conscienciat.

 

Els hàbits de compra dels consumidors estan canviant i mantenir-se informat és clau per la transformació i adaptació del teu negoci. Estigues atent a les properes notícies per no perdre’t cap novetat!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Les 7 curiositats de Girona que no sabies

Ciutats romanes, emperadors, barris jueus, catedrals de rècord... I qué hi te a veure la Torre Eiffel?

La Plaça del Vi és història de Girona

Sabies que la Plaça del Vi data del 1229? Descobreix la història darrere d'una de les places més estimades de la nostra ciutat.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

El calçat ecològic i artesanal de Natural World Shoes

A URBINIUM hem assessorat una nova marca sostenible per a la seva expansió. Descobreix els punts clau del seu concepte ecològic.

Change Lingerie obre una nova botiga a Girona

La firma de llenceria danesa oferirà a les gironines els seus elegants i fins dissenys de roba interior.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

Vilalta ja porta energia verda a Girona

Properament, faran la inauguració oficial del seu nou local ubicat a Gran Via Jaume I 58 de Girona.

Vols llogar un local per a restauració?

Així és com, des del nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, assessorem i agilitzem els passos a seguir per exercir l'activitat de restauració.