Com oferir la sostenibilitat als nostres clients?


La rapidesa a l’hora de detectar oportunitats de negoci és essencial per a triomfar amb un nou projecte. El context climàtic i ambiental està provocant un canvi de consciència i de comportament en els consumidors que, inevitablement, acaba repercutint a les vendes.

A la nostra consultoria ja fa temps que detectem una clara tendència cap al producte de proximitat i sostenible. Però, en què es fixa realment el públic?

 

PROCEDÈNCIA DEL PRODUCTE


Com més proximitat, menys inversió ambiental en el desplaçament i més suport als negocis locals. La globalització té molts avantatges, però no és tan beneficiós pels petits negocis.
El tancament del centenari Cal Rei n’és un exemple de com el comerç online pot repercutir en les vendes d’un negoci local, fins al punt de provocar el seu final.
Més desplaçaments en el producte i/o materials, també suposa més emissions de CO2 a l’atmosfera. Descentralitzar les activitats és clau per a la transició energètica i la descarbonització.

 

MATERIALS DEL PRODUCTE


No es tracta de demonitzar alguns materials i de glorificar-ne d’altres, es tracta de fer un balanç i saber quins materials dificulten la sostenibilitat d’un producte i quins n’ajuden.
Per exemple, si un producte està fet amb materials de mala qualitat, la durabilitat d’aquest serà molt curta i ens portarà a comprar-ne un de nou amb un termini de temps molt curt. Fabricar productes nous suposa un impacte al medi ambient més gran del que ens pensem i haver-ho de fer de manera constant perquè tot se’ns fa malbé de seguida és precisament una de les coses que hem d’evitar. Invertir en materials de qualitat permetrà al consumidor obtenir productes de millor qualitat i durabilitat.

Una altra qüestió és la despesa que suposa fabricar segons quins materials i la dificultat a l’hora del seu reciclatge. Per exemple, el plàstic prové del petroli, un recurs fòssil no renovable que emet grans quantitats de gasos d’efecte hivernacle. A més, només el 10% del plàstic es recicla en tot el món i només es pot fer fins a 7 vegades.
La fusta prové dels boscos que, si són gestionats de manera responsable, es tracta d’un bon material de fàcil reciclatge. L’alumini i el vidre també es poden reciclar de manera relativament senzilla i infinita.

No tot el que està fet amb plàstic és un mal producte, però sovint, és millor invertir en materials més responsables. I això el client ho sap.

 

PROCÉS DE FABRICACIÓ


S’ha utilitzat una font d’energia neta i renovable en el procés de fabricació? Quins són els residus que s’han generat? S’han gestionat de manera correcta? S’incentiva el reciclatge i la reutilització? Hi ha un control del malbaratament d’aigua? Les oficines són eficients energèticament? Són qüestions a tenir en compte per tal que el producte final tingui una empremta ambiental tan reduïda com sigui possible.

 

COMUNICACIÓ, TRANSPARÈNCIA I TRAÇABILITAT


Has invertit en tots aquests processos per tal que el teu producte sigui més sostenible? Fes-ho saber al client! Inverteix en màrqueting i realitza estratègies per tal que el client n’estigui assabentat. Un client informat, pren decisions de compra intel·ligents. Ajuda’l!
Sigues transparent i comunica orgullós la traçabilitat del teu producte.

 

PERÒ COMPTE AMB EL GREENWASHING!


El Greenwashing és una estratègia de màrqueting que fan servir moltes marques per a augmentar les vendes. La traducció literal és “neteja verda” i es refereix a totes aquelles campanyes de màrqueting enfocades cap a la sostenibilitat, però que en realitat no ho són tant, i només busquen l’atenció del client.

Per dir que un producte és sostenible, ha de ser sostenible de veritat i això el client ho sap. La incoherència pot ser contraproduent i pot generar rebuig a un públic cada cop més conscienciat.

 

Els hàbits de compra dels consumidors estan canviant i mantenir-se informat és clau per la transformació i adaptació del teu negoci. Estigues atent a les properes notícies per no perdre’t cap novetat!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

URBINIUM tanca un altre any solidari

Des d'URBINIUM hem donat més de 10.000€ a associacions com la Marató de TV3, Aldeas Infantiles, l'Hospital Josep Trueta, el concert solidàri de Gospelians de Girona contra el càncer i la Fundació Josep Carreras

L’Ajuntament de Lloret de Mar compra un edifici per convertir-lo en un Smart Center

Ubicat al centre històric, ha adquirit l’immoble a través d'URBINIUM per 302.000€, finançat pels fons europeus Next Generation.

URBINIUM, patrocinador oficial del concert benèfic contra el càncer

El diumenge 18 de setembre se celebrarà un concert benèfic de gòspel al Teatre Municipal de Girona, de la mà de Gospelians de Girona.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

L’exitosa Manicura24 escull Girona per obrir la seva primera botiga!

Després d'un gran èxit amb la seva botiga online, la marca gironina obre la seva primera botiga física a ple centre comercial de la ciutat. Així d'espectacular ha quedat el local:

5 consells per estalviar en la llum al teu local comercial

Estalviar en la llum al teu local comercial t'ajudarà a aconseguir una major rentabilitat al teu negoci. Aprèn com amb aquests 5 consells!

El futur eix cívic del carrer Barcelona que el transformarà en avinguda, una prioritat pel nou consistori de Girona

URBINIUM comercialitza una promoció d'obra nova a la zona que començarà a entregar-se a finals de 2025

7 consells per a escollir el teu local comercial

Comptar amb consultors professionals que coneguin el mercat i la zona és una garantia d'èxit