El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM


A URBINIUM les iniciatives empresarials de comerç local dirigides per dones han crescut un 8% des de 2020. Així, a la consultoria hem passat d’assessorar un 28,9% de nous negocis dirigits per dones el 2020, al 33,3% el 2022 i al 36,8% a febrer de 2023. En el que portem d’any sembla que aquesta tendència creixent es consolida i l’emprenedoria femenina s’ha incrementat un 10,5%.

 

 

SECTORS AMB CLARES TENDÈNCIES


Per sectors, la salut i l’estètica suposen un 33% de les noves obertures assessorades per URBINIUM i que dirigeixen emprenedores a Girona. Els altres sectors que més inversió femenina han aixecat són el de la moda, la restauració i l’alimentació, que suposen un 40% dels negocis assessorats. Finalment, des de la consultoria hem constatat que les dones empresàries comencen a obrir-se pas en negocis on tradicionalment no han tingut tanta presència com al sector de l’enginyeria o al de l’oci nocturn.

A URBINIUM ens alineem amb el cinquè objectiu de desenvolupament sostenible de l’ONU que vol assolir la igualtat de gènere en l’àmbit mundial l’any 2030. L’empenta de les dones en el món de l’emprenedoria és clau per entendre la societat actual. Noms d’emprenedores com el de Carlota Pi (HolaLuz), Àngela i Patrícia Cabal (Mr. Wonderful) o Elena Betes (Rastreator), qui són una inspiració per a les noves generacions d’empresàries, se sumen ja a d’altres noms històrics com el de Coco Chanel, Ruth Handler (Mattel) o Arianna Huffington (Huffington Post).

 

¯

UNA ASSIGNATURA PENDENT


No obstant i aquests casos d’èxit, el cert és que la incorporació de la dona a l’ecosistema de l’emprenedoria a escala global continua essent una assignatura pendent. A Espanya, només el 20% dels emprenedors són dones, una xifra superior a la del conjunt d’Europa (17%) i en línia amb Nord-Amèrica (21%), però lluny del 24% d’emprenedoria femenina que registra Llatinoamèrica, segons el darrer Mapa d’Emprenedoria 2022 publicat per la IE University i el South Summit.

Catalunya encapçala l’activitat emprenedora en l’àmbit estatal amb un 7,2% del total de negocis iniciats. Pel que fa a sectors, a Catalunya la presència de la dona és majoritària al sector de la salut seguit del sector social, segons el mateix informe.

Si ets dona i tens una idea de negoci, des d’URBINIUM estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis el millor lloc pel teu projecte. Som una consultoria immobiliària amb 15 anys d’experiència que treballa amb i pel comerç de Girona, la Costa Brava i Barcelona. El retail forma part del nostre ADN i tenim una gran sensibilitat per l’entorn i la societat dels que formem part. La nostra feina va molt més enllà de llogar, traspassar i vendre locals, sempre procurem millorar l’entorn de les ciutats on operem a través de la creació de negocis que aportin valor a les persones.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

La nova perruqueria de Noon44, es diu Tukka!

La Dolors Pascual estrena nova perruqueria al carrer Emili Grahit 25. Així és com a quedat el seu nou local!

Vilalta ja porta energia verda a Girona

Properament, faran la inauguració oficial del seu nou local ubicat a Gran Via Jaume I 58 de Girona.

La inauguració de TRIB3, tot un èxit

Després de Madrid i Barcelona, l'innovador gimnàs inaugura el seu nou espai a la Carretera Barcelona.

La moda urbana arriba a Santa Clara de la mà de V34SW

Vintage34 Street Wear exposa en el seu showroom les últimes tendències en moda hip-hop per a oferir als més urbans una opció exclusiva

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

L’art de la floristeria de Deflors obre nou establiment a Girona

La florista Mariona Madera explora les darreres tendències en decoració floral a la seva nova botiga davant del Mercat del Lleó

Vols llogar un local per a restauració?

Així és com, des del nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, assessorem i agilitzem els passos a seguir per exercir l'activitat de restauració.

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

El teu restaurant fa olor d’èxit?

Crear espais més amables amb els clients i els empleats és un dels objectius d'una millora en les instal·lacions de sortides de fums

Una oportunitat per a la diferenciació de marca al local de l’antiga Farmàcia Plana de Girona

Un establiment emblemàtic per oferir una experiència de marca singular