El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM


A URBINIUM les iniciatives empresarials de comerç local dirigides per dones han crescut un 8% des de 2020. Així, a la consultoria hem passat d’assessorar un 28,9% de nous negocis dirigits per dones el 2020, al 33,3% el 2022 i al 36,8% a febrer de 2023. En el que portem d’any sembla que aquesta tendència creixent es consolida i l’emprenedoria femenina s’ha incrementat un 10,5%.

 

 

SECTORS AMB CLARES TENDÈNCIES


Per sectors, la salut i l’estètica suposen un 33% de les noves obertures assessorades per URBINIUM i que dirigeixen emprenedores a Girona. Els altres sectors que més inversió femenina han aixecat són el de la moda, la restauració i l’alimentació, que suposen un 40% dels negocis assessorats. Finalment, des de la consultoria hem constatat que les dones empresàries comencen a obrir-se pas en negocis on tradicionalment no han tingut tanta presència com al sector de l’enginyeria o al de l’oci nocturn.

A URBINIUM ens alineem amb el cinquè objectiu de desenvolupament sostenible de l’ONU que vol assolir la igualtat de gènere en l’àmbit mundial l’any 2030. L’empenta de les dones en el món de l’emprenedoria és clau per entendre la societat actual. Noms d’emprenedores com el de Carlota Pi (HolaLuz), Àngela i Patrícia Cabal (Mr. Wonderful) o Elena Betes (Rastreator), qui són una inspiració per a les noves generacions d’empresàries, se sumen ja a d’altres noms històrics com el de Coco Chanel, Ruth Handler (Mattel) o Arianna Huffington (Huffington Post).

 

¯

UNA ASSIGNATURA PENDENT


No obstant i aquests casos d’èxit, el cert és que la incorporació de la dona a l’ecosistema de l’emprenedoria a escala global continua essent una assignatura pendent. A Espanya, només el 20% dels emprenedors són dones, una xifra superior a la del conjunt d’Europa (17%) i en línia amb Nord-Amèrica (21%), però lluny del 24% d’emprenedoria femenina que registra Llatinoamèrica, segons el darrer Mapa d’Emprenedoria 2022 publicat per la IE University i el South Summit.

Catalunya encapçala l’activitat emprenedora en l’àmbit estatal amb un 7,2% del total de negocis iniciats. Pel que fa a sectors, a Catalunya la presència de la dona és majoritària al sector de la salut seguit del sector social, segons el mateix informe.

Si ets dona i tens una idea de negoci, des d’URBINIUM estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis el millor lloc pel teu projecte. Som una consultoria immobiliària amb 15 anys d’experiència que treballa amb i pel comerç de Girona, la Costa Brava i Barcelona. El retail forma part del nostre ADN i tenim una gran sensibilitat per l’entorn i la societat dels que formem part. La nostra feina va molt més enllà de llogar, traspassar i vendre locals, sempre procurem millorar l’entorn de les ciutats on operem a través de la creació de negocis que aportin valor a les persones.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Vols llogar un local per a restauració?

Així és com, des del nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, assessorem i agilitzem els passos a seguir per exercir l'activitat de restauració.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

Benvinguts a la Casa de las Carcasas

La marca está en un procés d'expansió que els ha portat a la nostra ciutat Gironina, en un lluminós local cantoner de l'Eixample.

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

Palanques de formació per al sector retail

Ampliar el coneixement dels professionals serà clau per superar els desafiaments i aprofitar les oportunitats en el comerç al detall

Els grans operadors migren cap a una estratègia de botigues petites i urbanes

Les grans marques del retail estan adoptant una estratègia de tornada cap a comerços més sostenibles.

Àrnica posa la saviesa mil·lenària de l’herboristeria a l’abast de tothom

El comerç es defineix com un espai per a gent sana i vol oferir els millors productes naturals i teràpies alternatives al seu local del carrer Migdia, 9 de Girona

La inauguració de TRIB3, tot un èxit

Després de Madrid i Barcelona, l'innovador gimnàs inaugura el seu nou espai a la Carretera Barcelona.