El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM


A URBINIUM les iniciatives empresarials de comerç local dirigides per dones han crescut un 8% des de 2020. Així, a la consultoria hem passat d’assessorar un 28,9% de nous negocis dirigits per dones el 2020, al 33,3% el 2022 i al 36,8% a febrer de 2023. En el que portem d’any sembla que aquesta tendència creixent es consolida i l’emprenedoria femenina s’ha incrementat un 10,5%.

 

 

SECTORS AMB CLARES TENDÈNCIES


Per sectors, la salut i l’estètica suposen un 33% de les noves obertures assessorades per URBINIUM i que dirigeixen emprenedores a Girona. Els altres sectors que més inversió femenina han aixecat són el de la moda, la restauració i l’alimentació, que suposen un 40% dels negocis assessorats. Finalment, des de la consultoria hem constatat que les dones empresàries comencen a obrir-se pas en negocis on tradicionalment no han tingut tanta presència com al sector de l’enginyeria o al de l’oci nocturn.

A URBINIUM ens alineem amb el cinquè objectiu de desenvolupament sostenible de l’ONU que vol assolir la igualtat de gènere en l’àmbit mundial l’any 2030. L’empenta de les dones en el món de l’emprenedoria és clau per entendre la societat actual. Noms d’emprenedores com el de Carlota Pi (HolaLuz), Àngela i Patrícia Cabal (Mr. Wonderful) o Elena Betes (Rastreator), qui són una inspiració per a les noves generacions d’empresàries, se sumen ja a d’altres noms històrics com el de Coco Chanel, Ruth Handler (Mattel) o Arianna Huffington (Huffington Post).

 

¯

UNA ASSIGNATURA PENDENT


No obstant i aquests casos d’èxit, el cert és que la incorporació de la dona a l’ecosistema de l’emprenedoria a escala global continua essent una assignatura pendent. A Espanya, només el 20% dels emprenedors són dones, una xifra superior a la del conjunt d’Europa (17%) i en línia amb Nord-Amèrica (21%), però lluny del 24% d’emprenedoria femenina que registra Llatinoamèrica, segons el darrer Mapa d’Emprenedoria 2022 publicat per la IE University i el South Summit.

Catalunya encapçala l’activitat emprenedora en l’àmbit estatal amb un 7,2% del total de negocis iniciats. Pel que fa a sectors, a Catalunya la presència de la dona és majoritària al sector de la salut seguit del sector social, segons el mateix informe.

Si ets dona i tens una idea de negoci, des d’URBINIUM estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis el millor lloc pel teu projecte. Som una consultoria immobiliària amb 15 anys d’experiència que treballa amb i pel comerç de Girona, la Costa Brava i Barcelona. El retail forma part del nostre ADN i tenim una gran sensibilitat per l’entorn i la societat dels que formem part. La nostra feina va molt més enllà de llogar, traspassar i vendre locals, sempre procurem millorar l’entorn de les ciutats on operem a través de la creació de negocis que aportin valor a les persones.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

La cuina informal i el bon vi de Bèstia

Bèstia celebra la seva inauguració el passat divendres, envoltada de música i bon menjar. Així és l'exitós restaurant.

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.

“El millor entrepà d’autor, ara a Girona!”

Després de 70 anys d'història, Charito 1953 aterra a la Rambla de la Llibertat de Girona.

El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM

Els negocis liderats per dones han crescut un 8% des de 2020. Així és com les emprenedores escalen posicions amb empenta!

Vols llogar un local per a restauració?

Així és com, des del nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, assessorem i agilitzem els passos a seguir per exercir l'activitat de restauració.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

El calçat ecològic i artesanal de Natural World Shoes

A URBINIUM hem assessorat una nova marca sostenible per a la seva expansió. Descobreix els punts clau del seu concepte ecològic.