Una oportunitat per a la diferenciació de marca al local de l’antiga Farmàcia Plana de Girona


A la majoria de les persones ens captiva allò que forma part de la història d’un lloc i que manté viva la seva ànima. El que ha perdurat en el temps i que ens deixa un llegat valuós, quasi sembla un luxe de poder admirar.

Aquest és el cas de l’antiga Farmàcia Plana, l’emblemàtic local noucentista que es troba en ple centre del Barri Vell de Girona, a la plaça de les Castanyes, 9. Després de gairebé cent anys com a farmàcia ara l’espai queda disponible per acollir un negoci que vulgui aprofitar les seves virtuts en benefici del seu producte, la seva imatge i la seva marca.

 

L’antiga Farmàcia Plana, una oportunitat única.

 

L’espai de l’antiga Farmàcia Plana és un local interessant pel seu encant històric amb el qual es pot potenciar el component emocional de l’experiència positiva de compra. Un espai per crear una atmosfera única, ja que, tant l’interior com l’exterior, conserva gran part del seu estat original. Els vitralls que vesteixen l’entrada, la fusteria noble i el mobiliari autèntic, els mosaics pintats i el fris de ceràmica de color ens aporten una essència que pot jugar a favor de la diferenciació de la marca que s’hi vulgui instal·lar.

En conjunt, el local de l’antiga Farmàcia Plana, és un atractiu que fins i tot ha sigut escenari de rodatge de pel·lícules. Una cantonada noucentista amb aparadors visibles a les dues façanes i connectada a la concorreguda Rambla de la Llibertat de Girona. El local està ubicat en un edifici que va ser dissenyat per un deixeble de Rafael Masó, qui va esdevenir un dels arquitectes més apreciats de la ciutat per la seva obra.

 

 

Podem reviure la història d’aquesta antiga farmàcia a través de 40 m² de planta baixa, totalment diàfans i en perfecte estat. Passejar-nos per la bonica façana d’aproximadament 2 metres lineals ens permet apreciar un interior que no passa desapercebut pels vianants més romàntics.

Els locals amb encant històric solen estar situats en zones ben ubicades i envoltats d’altres marques que reforcen la imatge comercial on s’ubiquen. En aquest cas són Macson, Tea Shop, Misako, Furest, Mon P’tit Léon, Mone o Pere Quera, entre altres que acompanyen l’antiga farmàcia Plana, incrementant el potencial per a la captació de clients.

 

 

El vincle entre marca i establiment: El cas d’èxit de Duran Sisters.

 

Des d’Urbinium hem experimentat com un local d’aquestes característiques aporta valor a una marca per fer-la més forta i singular. Amb l’assessorament a Duran Sisters, una marca de roba gironina que ofereix peces readytowear, vam poder evidenciar què saber potenciar els atributs d’un local a favor de la identitat corporativa, engrandeix i facilita la diferenciació de marca.

En el cas de Duran Sisters, la recuperació de l’interiorisme original del local de la Cort Reial, 3, a més de ser un magnífic entorn per mostrar el producte, forma part de l’imaginari corporatiu. De fet, la imatge de la Botigueta de la Cort Reial és part fonamental de la carta de presentació a la seva pàgina web i xarxes socials, on s’associen les característiques i elements decoratius creats per l’artista gironí Lluís Güell als anys seixanta, amb la imatge de marca de Duran Sisters.

 

 

Aquest cas d’èxit és una mostra que l’estratègia d’emplaçar un negoci en un local ple d’història és un ingredient clau per a fomentar la diferenciació d’una marca que indubtablement atraurà a tots aquells clients que busquen una experiència autèntica. Urbinium incorpora ara al seu catàleg de productes el local de l’antiga Farmàcia Plana, una ubicació amb personalitat i caràcter que busca un nou projecte per tornar a lluir com en els seus millors temps.

 

Nespresso: l’experiència de marca lligada a un local emblemàtic.

 

Indubtablement, Nespresso ha emplaçat la seva botiga en un local totalment alineat amb els valors i el posicionament de marca per reforçar el seu missatge a peu de carrer i generar una experiència única des del primer moment.

No és casualitat que la coneguda marca de cafè Nespresso, que cuida al detall l’experiència dels seus clients, decidís establir la seva boutique en una façana d’important bellesa arquitectònica d’imatge senyorial com és la de la Casa Cots, del carrer Santa Clara, 53. Va ser un antic magatzem de vi noucentista que data del 1924, obra de l’arquitecte gironí Rafael Masó, que té una marquesina amb sostre revestit de rajoles d’esmalt verd i arcs emmarcats per columnes de terrissa negra estirades amb el dibuix de les aigües de la vida.

 

 

Ajuntament de Girona. CRDI (Fons El Punt – Jordi Nadal)

 

Quan una marca està buscant el millor emplaçament per la seva botiga s’han de valorar diverses característiques per prendre una bona decisió estratègica. Des d’Urbinium acompanyem tant a projectes que inicien, com a marques en expansió a trobar un local que els representi i que situï el seu negoci en el mapa.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.

Digitalitzant els comerços de proximitat

Una bona estratègia de presència digital pot multiplicar el tràfic presencial a la botiga

L’art de la floristeria de Deflors obre nou establiment a Girona

La florista Mariona Madera explora les darreres tendències en decoració floral a la seva nova botiga davant del Mercat del Lleó

Benvinguts a la Casa de las Carcasas

La marca está en un procés d'expansió que els ha portat a la nostra ciutat Gironina, en un lluminós local cantoner de l'Eixample.

Change Lingerie obre una nova botiga a Girona

La firma de llenceria danesa oferirà a les gironines els seus elegants i fins dissenys de roba interior.

L’Ajuntament de Lloret de Mar compra un edifici per convertir-lo en un Smart Center

Ubicat al centre històric, ha adquirit l’immoble a través d'URBINIUM per 302.000€, finançat pels fons europeus Next Generation.

La cuina informal i el bon vi de Bèstia

Bèstia celebra la seva inauguració el passat divendres, envoltada de música i bon menjar. Així és l'exitós restaurant.

Girona es posa en forma

Aquestes noves obertures ratifiquen la passió dels gironins pel ciclisme i el fitness.

La importància d’una bona estratègia digital

La convivència de les botigues físiques i digitals és una realitat. L'omnichannel ha arribat per quedar-se i el teu negoci no es pot quedar enrere!

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.