El futur eix cívic del carrer Barcelona que el transformarà en avinguda, una prioritat pel nou consistori de Girona


El nou govern municipal de Girona ha signat aquest cap de setmana un acord tripartit de govern sobre un manifest de 64 grans projectes per a la ciutat de Girona. El punt número 2 de la llista explicita la voluntat d’aquest govern d’avançar en la reforma de l’entrada sud de Girona pel carrer Barcelona. Una renovació que pretén convertir aquesta zona de la ciutat en un eix cívic que inclourà nous equipaments culturals i ciutadans pel barri. D’aquest projecte es parla de fa més de 10 anys a la ciutat i sembla que ara la voluntat política del nou consistori és accelerar la seva execució. URBINIUM comercialitza a la zona una nova promoció de pisos d’obra nova, familiars i pràctics des de 170.000 €.

Pacificar el trànsit

El carrer Barcelona és un dels principals eixos de Girona. Actualment, connecta el centre de la ciutat i acull multitud d’activitats comercials i de serveis públics de valor per als ciutadans. No obstant això, la presència de les vies del tren i el trànsit rodat divideix l’àrea i crea espais buits al seu voltant. Arran de l’oportunitat històrica del soterrament de les vies del tren, l’Ajuntament de Girona va plantejar fa una dècada un projecte per a repensar i transformar aquesta zona. L’objectiu principal d’aquesta proposta municipal és redefinir el carrer Barcelona com un eix cívic, comercial i de transport públic. Per aconseguir això el projecte planteja la creació d’un espai verd que convertirà el carrer Barcelona en una avinguda oberta a vianants i ciclistes, connectant tota la ciutat a l’hora que es pacifica el trànsit rodat i es prioritza el transport públic. Aquest projecte havia quedat aturat, però sembla que el nou govern municipal vol donar-li ara una empenta definitiva.

Font: Estudi Land UP

El projecte de remodelació aspira a convertir el carrer Barcelona i el seu entorn en un punt de trobada per als barris de l’Eixample Sud, el Pla de Palau i Sant Narcís, mitjançant la creació d’equipaments, serveis i espais públics que confluiran en aquesta àrea. Un exemple que ja es troba en fase avançada és el futur Institut Ermessenda que ocuparà els terrenys de l’antiga fàbrica Simon o la recentment inaugurada Clínica Girona. A aquest equipament se li sumarà un nou equipament cívic i cultural pel barri, tal com van signar els membres del nou govern tripartit de Girona.

Mobilitat sostenible

La mobilitat sostenible jugarà un paper fonamental en un projecte que proposa pacificar el trànsit amb una xarxa viària bàsica que recondueixi part dels cotxes per altres vies a més de potenciar el sistema de transport públic per millorar la connexió entre els carrers i els barris veïns. A més, s’impulsarà l’ús de la bicicleta, i es crearà un eix verd que recorrerà tota l’àrea, proporcionant un carril bici separat de la circulació de vehicles i equipat amb noves estacions de la Girocleta.

Font: Ajuntament de Girona

Pel que fa a l’edificació, l’Estudi Land Up, que va portar a terme una simulació de com podria veure’s la zona després de la reurbanització, aposta per un disseny que s’integri amb l’entorn i tingui en compte la sostenibilitat. Com és el cas de la promoció que URBINIUM està comercialitzant al carrer Barcelona 125. Segons el projecte, les edificacions del carrer Barcelona tindran façanes continuades i fondàries que permetran una bona ventilació i insolació dels habitatges. Es combinaran diferents alçades, amb la presència de torres i illes obertes que esponjaran l’urbanisme. A més, es fomentarà l’ús dels espais a peu de carrer per a usos comercials de proximitat per tal d’afavorir la dinamització dels carrers.

Font: Estudi Land UP

Aquesta reurbanització del carrer Barcelona, s’emmarca dins del marc del Pla Municipal d’Urbanisme 13 i ofereix un gran potencial per a millorar l’entorn urbà, per promoure la mobilitat sostenible i crear espais públics i equipaments que beneficiïn els residents i la comunitat en general. Amb l’execució futura d’aquest projecte, l’actual carrer Barcelona es prepara per a un futur més verd, cohesionat i cívic; es prepara per convertir-se en l’Avinguda Barcelona.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

L’obra nova a Girona manté la moderació en els preus per cinquè any consecutiu

URBINIUM comercialitza una promoció d’obra nova un 30% més econòmica que el preu mitjà del m2 de la zona

O2O: El camí de tornada del comerç online a la botiga física

La botiga tradicional atreu cada cop més els retailers nascuts en digital pel seu potencial de connectar amb els clients

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

La generació Z prefereix comprar a botigues físiques

Les compres en línia no han aconseguit superar a les físiques i el futur apunta cap a una comerç "phygital"

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.

LAB: Moda mediterrània i sostenible per a dones reals

Los Ángeles Barcelona és la nova showroom del grup Guitare al carrer Santa Clara, 49 de Girona

Finestralia obre les portes a Girona per a renovar les teves finestres

En el nou local de carrer Barcelona 91 trobaràs solucions per a millorar l'eficiència energètica dels teus tancaments

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.