Girona, la capital ciclista europea


Cada any, milers de ciclistes visiten la ciutat per gaudir de les rutes i activitats que s’organitzen. Tant és així, que Girona s’ha convertit en un referent ciclista internacional.

De fet, el 2015 hi havia 5 locals dedicats al ciclisme; ara n’hi ha més de 20. A través d’URBINIUM, 10 locals del sector han invertit més de 2,5M€ i s’han generat més de 50 llocs de treball directe. Tot i això, la xifra no només es queda aquí, ja que les inversions i contractacions generades a les empreses proveïdores i les encarregades de la reforma i adaptació dels locals, també hi juguen un paper important. Quan es fa una estimació d’aquesta mena, sempre s’ha de tenir en compte la cadena de valor i tot el que comporta una inversió de manera també indirecta.

 

 

EL CICLOTURISME I LA RESTAURACIÓ


Seguint aquesta línia, el cicloturisme també està íntimament relacionat amb l’increment de l’activitat gastronòmica i hostalera de l’últim any. Tant és així, que aquest suposa el 10% de l’activitat hostalera. Aquest darrer any, hem sabut que cada vegada s’obren més locals del sector de la restauració, especialment al Barri Vell, on reben milers de turistes, entre ells, els ciclistes que visiten la ciutat.

 


El cicloturista no només genera flux econòmic als seus locals específics,

si no que també a totes les activitats econòmiques del seu voltant.


 

Un altre punta a destacar és la celebració de la sisena edició del Sea Otter Europe, el passat setembre. Un esdeveniment organitzat des de la passió pel ciclisme i amb l’experiència d’unes primeres edicions molt satisfactòries. El festival, replet de parades i esdeveniments, va comptar amb la participació de més de 350 marques i va rebre 57.000 visitants locals, nacionals i estrangers amb una passió comuna: el ciclisme.


Per trobar aquestes rutes tan desitjades, aplicacions especialitzades, com Wikiloc i Komoot, estan actualitzant i perfeccionant milers de camins i carreteres que recorren tota la província de Girona, degut a l’augment de la demanda a la zona.

 

EL CICLISME I URBINIUM


L’última inauguració, ha sigut de la marca italiana Castelli al Carrer Nou 25 de Girona. Eat Sleep Cycle, per altra banda, encapçala l’expansió del sector amb 4 obertures per tota la ciutat. Hors Catégorie, Velòdrom, La Fàbrica, The Service Course i Biking Point també formen part d’aquesta xarxa de locals dedicats a l’esport de moda a Girona.

A la nostra consultoria, hem acompanyat i assessorat als locals des de la nostra experiència, tecnologia i professionalitat, per tal de trobar la millor ubicació pel seu negoci. Des de la primera obertura del sector el 2014, el ciclisme no ha parat de créixer, però no ha sigut fins després de la pandèmia, que l’augment ha estat exponencial.

 

 

Si parlem de bicicletes, hem d’assenyalar també la mobilitat ciclista urbana, que està creixent a la ciutat de la mateixa manera. L’Ajuntament de Girona va iniciar el projecte de la Girocleta el 2009 i avui en dia compta amb més de 4.000 abonats actius amb una xarxa de gairebé 45 km de carril bici per la ciutat. Està clar que la Girocleta ha estat tot un èxit que incentiva un estil de vida més saludable i una mobilitat més sostenible.

Sigui com a mitjà de transport o com a activitat lúdica esportiva, el ciclisme s’està convertint en quelcom desitjat pels gironins i pels visitats d’arreu del món que venen a la ciutat!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

O2O: El camí de tornada del comerç online a la botiga física

La botiga tradicional atreu cada cop més els retailers nascuts en digital pel seu potencial de connectar amb els clients

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.

El que no sabies del Barri de l’Eixample

Avui dia, el Barri de l'Eixample suposa uns dels eixos comercials més importants de la ciutat, on habita gairebé la meitat de la població. Aquests són els seus orígens.

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

Digitalitzant els comerços de proximitat

Una bona estratègia de presència digital pot multiplicar el tràfic presencial a la botiga

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

Sabies que el patinet elèctric és un mitjà de transport centenari?

Arriba a Girona Sabway, botiga i taller de patinets elèctrics de referència per als amants d'aquest mitjà de transport