Girona, la capital ciclista europea


Cada any, milers de ciclistes visiten la ciutat per gaudir de les rutes i activitats que s’organitzen. Tant és així, que Girona s’ha convertit en un referent ciclista internacional.

De fet, el 2015 hi havia 5 locals dedicats al ciclisme; ara n’hi ha més de 20. A través d’URBINIUM, 10 locals del sector han invertit més de 2,5M€ i s’han generat més de 50 llocs de treball directe. Tot i això, la xifra no només es queda aquí, ja que les inversions i contractacions generades a les empreses proveïdores i les encarregades de la reforma i adaptació dels locals, també hi juguen un paper important. Quan es fa una estimació d’aquesta mena, sempre s’ha de tenir en compte la cadena de valor i tot el que comporta una inversió de manera també indirecta.

 

 

EL CICLOTURISME I LA RESTAURACIÓ


Seguint aquesta línia, el cicloturisme també està íntimament relacionat amb l’increment de l’activitat gastronòmica i hostalera de l’últim any. Tant és així, que aquest suposa el 10% de l’activitat hostalera. Aquest darrer any, hem sabut que cada vegada s’obren més locals del sector de la restauració, especialment al Barri Vell, on reben milers de turistes, entre ells, els ciclistes que visiten la ciutat.

 


El cicloturista no només genera flux econòmic als seus locals específics,

si no que també a totes les activitats econòmiques del seu voltant.


 

Un altre punta a destacar és la celebració de la sisena edició del Sea Otter Europe, el passat setembre. Un esdeveniment organitzat des de la passió pel ciclisme i amb l’experiència d’unes primeres edicions molt satisfactòries. El festival, replet de parades i esdeveniments, va comptar amb la participació de més de 350 marques i va rebre 57.000 visitants locals, nacionals i estrangers amb una passió comuna: el ciclisme.


Per trobar aquestes rutes tan desitjades, aplicacions especialitzades, com Wikiloc i Komoot, estan actualitzant i perfeccionant milers de camins i carreteres que recorren tota la província de Girona, degut a l’augment de la demanda a la zona.

 

EL CICLISME I URBINIUM


L’última inauguració, ha sigut de la marca italiana Castelli al Carrer Nou 25 de Girona. Eat Sleep Cycle, per altra banda, encapçala l’expansió del sector amb 4 obertures per tota la ciutat. Hors Catégorie, Velòdrom, La Fàbrica, The Service Course i Biking Point també formen part d’aquesta xarxa de locals dedicats a l’esport de moda a Girona.

A la nostra consultoria, hem acompanyat i assessorat als locals des de la nostra experiència, tecnologia i professionalitat, per tal de trobar la millor ubicació pel seu negoci. Des de la primera obertura del sector el 2014, el ciclisme no ha parat de créixer, però no ha sigut fins després de la pandèmia, que l’augment ha estat exponencial.

 

 

Si parlem de bicicletes, hem d’assenyalar també la mobilitat ciclista urbana, que està creixent a la ciutat de la mateixa manera. L’Ajuntament de Girona va iniciar el projecte de la Girocleta el 2009 i avui en dia compta amb més de 4.000 abonats actius amb una xarxa de gairebé 45 km de carril bici per la ciutat. Està clar que la Girocleta ha estat tot un èxit que incentiva un estil de vida més saludable i una mobilitat més sostenible.

Sigui com a mitjà de transport o com a activitat lúdica esportiva, el ciclisme s’està convertint en quelcom desitjat pels gironins i pels visitats d’arreu del món que venen a la ciutat!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

L’últim adeu a Cal Rei

L'emblemàtic Cal Rei tanca les botigues de Girona i Sant Antoni de Calonge després de 100 anys i 4 generacions.

Les 7 curiositats de Girona que no sabies

Ciutats romanes, emperadors, barris jueus, catedrals de rècord... I qué hi te a veure la Torre Eiffel?

Finestralia obre les portes a Girona per a renovar les teves finestres

En el nou local de carrer Barcelona 91 trobaràs solucions per a millorar l'eficiència energètica dels teus tancaments

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.

4 tendències del sector retail que necessites saber

A URBINIUM sabem que l'important no és ser el primer, sinó ser el millor. Aquests 4 punts t'ajudaran a escalar posicions en el teu negoci.

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.