Girona, la capital ciclista europea


Cada any, milers de ciclistes visiten la ciutat per gaudir de les rutes i activitats que s’organitzen. Tant és així, que Girona s’ha convertit en un referent ciclista internacional.

De fet, el 2015 hi havia 5 locals dedicats al ciclisme; ara n’hi ha més de 20. A través d’URBINIUM, 10 locals del sector han invertit més de 2,5M€ i s’han generat més de 50 llocs de treball directe. Tot i això, la xifra no només es queda aquí, ja que les inversions i contractacions generades a les empreses proveïdores i les encarregades de la reforma i adaptació dels locals, també hi juguen un paper important. Quan es fa una estimació d’aquesta mena, sempre s’ha de tenir en compte la cadena de valor i tot el que comporta una inversió de manera també indirecta.

 

 

EL CICLOTURISME I LA RESTAURACIÓ


Seguint aquesta línia, el cicloturisme també està íntimament relacionat amb l’increment de l’activitat gastronòmica i hostalera de l’últim any. Tant és així, que aquest suposa el 10% de l’activitat hostalera. Aquest darrer any, hem sabut que cada vegada s’obren més locals del sector de la restauració, especialment al Barri Vell, on reben milers de turistes, entre ells, els ciclistes que visiten la ciutat.

 


El cicloturista no només genera flux econòmic als seus locals específics,

si no que també a totes les activitats econòmiques del seu voltant.


 

Un altre punta a destacar és la celebració de la sisena edició del Sea Otter Europe, el passat setembre. Un esdeveniment organitzat des de la passió pel ciclisme i amb l’experiència d’unes primeres edicions molt satisfactòries. El festival, replet de parades i esdeveniments, va comptar amb la participació de més de 350 marques i va rebre 57.000 visitants locals, nacionals i estrangers amb una passió comuna: el ciclisme.


Per trobar aquestes rutes tan desitjades, aplicacions especialitzades, com Wikiloc i Komoot, estan actualitzant i perfeccionant milers de camins i carreteres que recorren tota la província de Girona, degut a l’augment de la demanda a la zona.

 

EL CICLISME I URBINIUM


L’última inauguració, ha sigut de la marca italiana Castelli al Carrer Nou 25 de Girona. Eat Sleep Cycle, per altra banda, encapçala l’expansió del sector amb 4 obertures per tota la ciutat. Hors Catégorie, Velòdrom, La Fàbrica, The Service Course i Biking Point també formen part d’aquesta xarxa de locals dedicats a l’esport de moda a Girona.

A la nostra consultoria, hem acompanyat i assessorat als locals des de la nostra experiència, tecnologia i professionalitat, per tal de trobar la millor ubicació pel seu negoci. Des de la primera obertura del sector el 2014, el ciclisme no ha parat de créixer, però no ha sigut fins després de la pandèmia, que l’augment ha estat exponencial.

 

 

Si parlem de bicicletes, hem d’assenyalar també la mobilitat ciclista urbana, que està creixent a la ciutat de la mateixa manera. L’Ajuntament de Girona va iniciar el projecte de la Girocleta el 2009 i avui en dia compta amb més de 4.000 abonats actius amb una xarxa de gairebé 45 km de carril bici per la ciutat. Està clar que la Girocleta ha estat tot un èxit que incentiva un estil de vida més saludable i una mobilitat més sostenible.

Sigui com a mitjà de transport o com a activitat lúdica esportiva, el ciclisme s’està convertint en quelcom desitjat pels gironins i pels visitats d’arreu del món que venen a la ciutat!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

La nova i espectacular perruqueria d’Alba Bosch Hair Studio

L'Alba Bosch trasllada el seu establiment, abans 'Posa't Guapa Girona', i transforma per complet un antic magatzem en la seva espectacular nova perruqueria.

Idle Hands, un nou restaurant amb molta personalitat

El restaurant diürn aterra al Barri Vell, amb un menú inclusiu i tota una selecció de vinils musicals per gaudir de la millor experiència!

Girona es posa en forma

Aquestes noves obertures ratifiquen la passió dels gironins pel ciclisme i el fitness.

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.

Les 5 fases del ‘Customer Journey’

Coneixer les etapes per les que passa el client, t'ajudarà a optimitzar les estratègies de venda del teu negoci i millorar així els resultats.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.

Com oferir la sostenibilitat als nostres clients?

Vols oferir productes i serveis sostenibles als teus clients però no saps com fer-ho? Aquestes en son les claus.

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.