Àrnica posa la saviesa mil·lenària de l’herboristeria a l’abast de tothom


El comerç es defineix com un espai per a gent sana i vol oferir els millors productes naturals i teràpies alternatives al seu local del carrer Migdia, 9 de Girona.

 

Els efectes de les plantes medicinals sobre la salut humana és un dels coneixements més antics de l’espècie humana. Des de fa mil·lennis, les diferents cultures que han habitat el planeta han experimentat amb les aplicacions positives i negatives de la fitoteràpia. Fruit d’aquest aprenentatge, els herboristes han anat conservant i ampliant una saviesa que ha ajudat, durant segles, a pal·liar mals, curar ferides o tranquil·litzar l’esperit. Aquest valuós saber ha transitat per les coves dels xamans, els boscos dels druides, les cabanes de les dones sabies o els tallers dels alquimistes. De boca en boca primer, i ocupant milers de llibres després, la medicina natural ha arribat als nostres dies de la mà dels naturòpates i a través d’herboristeries, com Àrnica. L’herboristeria també ha estat involucrada en el desenvolupament de la farmacologia moderna, de la qual és una de les precursores originals.

 

Àrnica: espai per a gent sana

Hereva d’aquesta tradició, l’herboristeria Àrnica, al carrer Migdia, 9 de Girona és el nou punt de trobada dels fidels als remeis naturals i les plantes medicinals de la ciutat. En Josep Lluís “Pitu” Valentí ha engegat aquest nou projecte personal per compartir la seva àmplia experiència professional amb la ciutat. Des d’URBINIUM vam assessorar-lo per instal·lar el seu modern centre de teràpies naturals al bell mig de l’Eixample de Girona, en un carrer amb un intens trànsit de persones. Àrnica es defineix com un “espai per a gent sana” i és que, a més de centenars de productes naturals, també disposa de formulacions de reconeguts laboratoris de productes fitoterapèutics, aliments d’origen natural i ecològic, venda de plantes medicinals i espècies a granel.

 

Arnica

 

La medicina natural, a diferència de la medicina moderna occidental, es basa en remeis naturals enfocats a reduir els símptomes d’algunes malalties. Aprofita els productes i recursos que ens dona la natura i s’empra per a la prevenció, més que per al tractament. De fet, en un sentit ampli, la medicina natural moderna es pot definir com un estil de vida saludable que gira entorn dels productes d’origen natural i els seus efectes beneficiosos per a l’organisme.

 


 La medicina natural moderna es pot definir com un estil de vida saludable que gira entorn dels productes d’origen natural


 

Aquest tipus de medicina, doncs, ha de ser vista com un complement, com un tractament preventiu de certes afeccions, i no com a l’única cura possible. De fet, és important consultar a un metge abans de començar a tractar una malaltia amb medicines alternatives, ja que poden interactuar amb altres medicaments i causar efectes secundaris no volguts.

 

Acupuntura mil·lenària

L’acupuntura, com l’herboristeria, ha estat utilitzada des de fa segles per la cultura xinesa i està reconeguda per la medicina occidental com una teràpia útil en el tractament de certes patologies. De fet, a Alemanya, Regne Unit o Suïssa, l’acupuntura forma part dels tractaments que s’apliquen als hospitals com a complement a la medicina occidental. Aquesta pràctica de medicina tradicional xinesa és altre de les tècniques terapèutiques que els usuaris podran trobar a Àrnica, juntament amb una consulta de nutrició i una de fisioteràpia. L’enfocament que en Pitu Valentí li ha volgut donar al centre és holístic i, per tant, les persones que s’adrecin al local del carrer Migdia, 9 no trobaran una única resposta a les seves preguntes relacionades amb la salut.

 

Arnica

 

Tot i ser una pràctica mil·lenària, la medicina natural com a teràpia principal ha sigut superada en els darrers segles per la medicina moderna, més eficient i efectiva. Això no obstant, de fa uns anys en aquesta part que s’està posant de manifest la necessitat que les dues disciplines tornin a treballar plegades. Així, l’Asociación Profesional Española de Naturopatía y Bioterapia, explica en els seus estatuts que “el coneixement és un dret de tots, sense exclusions” però recorda que “l’exercici ha de correspondre només als professionals de la salut degudament formats”. I és que de la mateixa manera que el bon ús de la cúrcuma, el ginseng o la canyella pot ser beneficiós per a la salut, l’abús de certes substàncies -igual de naturals- pot ser perillós i fins i tot letal.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

7 consells per a escollir el teu local comercial

Comptar amb consultors professionals que coneguin el mercat i la zona és una garantia d'èxit

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

El teu restaurant fa olor d’èxit?

Crear espais més amables amb els clients i els empleats és un dels objectius d'una millora en les instal·lacions de sortides de fums

Girona, la capital ciclista europea

La ciutat suma més de 20 negocis dedicats al sector ciclista, quan el 2015 no superaven els cinc. Quina ha estat la inversió a través d'URBINIUM?

Selva, una cafeteria salvatge d’allò més “healthy”

Selva Life Coffee & Brunch és l'essència del cafè d'especialitat amb plats saludables i ecològics.

Un nou concepte de boxa fitness arriba a Girona amb Brooklyn Fitboxing

Un nou concepte de fer esport, divertit i altament addictiu, s’ha instal·lat al carrer de la Creu, 24, gràcies a Urbinium

El calçat ecològic i artesanal de Natural World Shoes

A URBINIUM hem assessorat una nova marca sostenible per a la seva expansió. Descobreix els punts clau del seu concepte ecològic.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

L’interiorisme de Contel proposa oficines més amables

La marca barcelonina obre un showroom de Vitra a Gran Via Jaume I de Girona

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.