La generació Z prefereix comprar a botigues físiques


El consumidor continua preferint les compres a botigues físiques, incloent-hi la generació Z, tot desmentint la creença que les compres en línia estiguin desplaçant aquesta preferència en l’era digital actual. Així ho revela un informe presentat per l’Associació de Màrqueting d’Espanya, titulat “Anàlisi del comportament de compra de la generació Z“. Els resultats demostren que, malgrat la transformació tecnològica, la generació Z segueix sent influent pels comerciants, amb un 67,8% d’aquest grup que visita les botigues físiques setmanalment, xifra similar a altres generacions anteriors.

La generació Z és la denominació que s’atribueix al grup de persones nascudes aproximadament entre 1995 i 2005. Aquesta generació segueix a la generació dels mil·lennials (o generació Y) i precedeix a la generació Alpha. La generació Z ha crescut en un entorn totalment digital, amb l’ús massiu d’internet, les xarxes socials i la tecnologia mòbil des de les seves primeres etapes de vida. Aquesta influència ha configurat les seves actituds, valors i formes d’interactuar amb el món, essent coneguda per la seva relació estreta amb la tecnologia i la seva inclinació cap a la diversitat i la inclusivitat.

Futur phygital

Aquesta preferència pel canal físic es manté actualment malgrat la recent pandèmia, el 88% dels membres de la generació Z considera que aquesta va canviar les seves formes de comprar cap al món digital. Tot i això, les compres en línia no han aconseguit superar a les físiques, apuntant cap a un futur “phygital” (fusió entre físic i digital). El 33% dels enquestats preveu continuar amb compres en línia però fent la despesa final a botigues físiques. Així, l’experiència de compra es manté rellevant per als consumidors, especialment per als membres de la generació Z, que destaquen la importància de veure i tocar els productes.

Les motivacions i frens per a la compra varien entre canals. El servei al client de les botigues físiques és fonamental per a totes les generacions, mentre que en les compres en línia, l’enviament i devolucions gratuïtes són factors importants. Malgrat això, els terminis de lliurament són un fre per al 38% de la població general. La compra de productes de segona mà ha experimentat un augment, amb el 62% de la generació Z que admet comprar-los, principalment en les categories d’electrònica i vehicles.

Les zones comercials juguen un paper crucial en aquesta dinàmica. La generació Z busca una integració completa entre els canals de venda físics i en línia dels retailers, amb components digitals per aconseguir immediatesa i eficiència, i components físics per aportar emocions i generar record. El 56,4% d’aquesta generació acudeix a les botigues principalment per entreteniment, destacant la importància de la integració de noves tecnologies per millorar l’experiència física. A més, el consum de continguts digitals és vist com una font d’entreteniment, i fins a un 42,8% considera les compres físiques com una experiència entretinguda.

En conclusió, tot i l’era digital i la pandèmia, el consumidor, incloent-hi la generació Z, manté una preferència marcada per les compres en botigues físiques. Les compres en línia no han aconseguit desplaçar aquesta predilecció, apuntant cap a un futur “phygital” on la fusió entre els canals físics i en línia és clau per satisfer les expectatives dels consumidors actuals, especialment els membres de la generació Z que busquen entreteniment, immediatesa i eficiència a través d’aquesta integració completa.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Descobreix com aplicar amb èxit les 7P del retail

Un enfocament integral per a dinamitzar el comerç detallista a nivell local

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

Las galetes “super chewy” de Guilty Cookies arriben a Girona

La franquícia obre botiga en la Rambla Llibertat on forneja diàriament el plaer culpable preferit dels EUA

L’exitosa Manicura24 escull Girona per obrir la seva primera botiga!

Després d'un gran èxit amb la seva botiga online, la marca gironina obre la seva primera botiga física a ple centre comercial de la ciutat. Així d'espectacular ha quedat el local:

Girona fa olor de (Syra) Coffee

La franquícia de cafè d'especialitat obre en ple cor del barri vell

URBINIUM tanca un altre any solidari

Des d'URBINIUM hem donat més de 10.000€ a associacions com la Marató de TV3, Aldeas Infantiles, l'Hospital Josep Trueta, el concert solidàri de Gospelians de Girona contra el càncer i la Fundació Josep Carreras

Casa Llorens celebra l’autenticitat del producte ibèric

Un nou restaurant ocupa l'emblemàtic local de Cal Ros gràcies a l'assessorament d'URBINIUM

Com oferir la sostenibilitat als nostres clients?

Vols oferir productes i serveis sostenibles als teus clients però no saps com fer-ho? Aquestes en son les claus.

La cuina informal i el bon vi de Bèstia

Bèstia celebra la seva inauguració el passat divendres, envoltada de música i bon menjar. Així és l'exitós restaurant.

L’últim adeu a Cal Rei

L'emblemàtic Cal Rei tanca les botigues de Girona i Sant Antoni de Calonge després de 100 anys i 4 generacions.