L’augment del Turisme a Girona, en xifres.Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territori gironí ha viscut una remuntada després d’una pandèmia amb números baixos.

 

Un del sector que va sortir més perjudicat de la pandèmia, és el sector turístic. El confinament i les posteriors restriccions van fer baixar dràsticament les dades econòmiques i estadístiques del turisme al territori. Tot i això, aquest 2022, quan el COVID ha passat a un segon pla, les reserves de vols, hotels i residències i visites estrangeres s’han recuperat significativament.

A URBINIUM, hem detectat aquest creixement estadístic, i aquestes en són les dades:

 

TURISME NACIONAL O ESTRANGER?


Del que portem de 2022, el turisme a la província de Girona ja ha augmentat en un 158% i les pernoctacions, un 231%. De fet, dels 1.614.914 turistes que han vingut els primers dos trimestres de l’any…

 

 

PERÒ, QUINA HA SIGUT L’EVOLUCIÓ?


És evident que la pandèmia ha perjudicat, però no es pot negar la ràpida recuperació del sector turístic. Des del 2006, el nombre de turistes s’ha mantingut força estable, amb una certa tendència a l’alça, però ha sigut el 2019 quan la gràfica ha patit aquesta davallada tan forta. Tot i això, la recuperació d’aquest últim any està sent sensacional.

 

 

I QUINA ÉS LA SEVA DESPESA ECONÒMICA?


El turisme porta un alt benefici econòmic, imprescindible per a molts pobles i ciutats que viuen d’aquest. Per tant, no només és important el nombre de turistes que venen, sinó també la despesa que inverteixen al territori. Això, també està directament relacionat amb la quantitat de dies que un turista pernocta a la ciutat.

Si ens fixem en les dades, el passat 2021, la despesa de l’activitat turística estrangera a Catalunya va augmentar un 51%.

 

 

D’ON PROVENEN TOTS AQUESTS TURISTES QUE VISITEN CATALUNYA?


Probablement, no et sorprendrà, però la majoria de turistes que visiten Catalunya provenen del nostre veí, França, i Alemanya i Itàlia el segueixen, amb força diferència.

 

 

Girona és un territori cultural, gastronòmic i esportiu, on cada any, milers de visitants gaudeixen tot el que té per oferir. La ràpida recuperació del comerç dona la benvinguda a una ciutat més viva que mai!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

URBINIUM, patrocinador oficial del concert benèfic contra el càncer

El diumenge 18 de setembre se celebrarà un concert benèfic de gòspel al Teatre Municipal de Girona, de la mà de Gospelians de Girona.

“El millor entrepà d’autor, ara a Girona!”

Després de 70 anys d'història, Charito 1953 aterra a la Rambla de la Llibertat de Girona.

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

Change Lingerie obre una nova botiga a Girona

La firma de llenceria danesa oferirà a les gironines els seus elegants i fins dissenys de roba interior.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

4 tendències del sector retail que necessites saber

A URBINIUM sabem que l'important no és ser el primer, sinó ser el millor. Aquests 4 punts t'ajudaran a escalar posicions en el teu negoci.