L’augment del Turisme a Girona, en xifres.Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territori gironí ha viscut una remuntada després d’una pandèmia amb números baixos.

 

Un del sector que va sortir més perjudicat de la pandèmia, és el sector turístic. El confinament i les posteriors restriccions van fer baixar dràsticament les dades econòmiques i estadístiques del turisme al territori. Tot i això, aquest 2022, quan el COVID ha passat a un segon pla, les reserves de vols, hotels i residències i visites estrangeres s’han recuperat significativament.

A URBINIUM, hem detectat aquest creixement estadístic, i aquestes en són les dades:

 

TURISME NACIONAL O ESTRANGER?


Del que portem de 2022, el turisme a la província de Girona ja ha augmentat en un 158% i les pernoctacions, un 231%. De fet, dels 1.614.914 turistes que han vingut els primers dos trimestres de l’any…

 

 

PERÒ, QUINA HA SIGUT L’EVOLUCIÓ?


És evident que la pandèmia ha perjudicat, però no es pot negar la ràpida recuperació del sector turístic. Des del 2006, el nombre de turistes s’ha mantingut força estable, amb una certa tendència a l’alça, però ha sigut el 2019 quan la gràfica ha patit aquesta davallada tan forta. Tot i això, la recuperació d’aquest últim any està sent sensacional.

 

 

I QUINA ÉS LA SEVA DESPESA ECONÒMICA?


El turisme porta un alt benefici econòmic, imprescindible per a molts pobles i ciutats que viuen d’aquest. Per tant, no només és important el nombre de turistes que venen, sinó també la despesa que inverteixen al territori. Això, també està directament relacionat amb la quantitat de dies que un turista pernocta a la ciutat.

Si ens fixem en les dades, el passat 2021, la despesa de l’activitat turística estrangera a Catalunya va augmentar un 51%.

 

 

D’ON PROVENEN TOTS AQUESTS TURISTES QUE VISITEN CATALUNYA?


Probablement, no et sorprendrà, però la majoria de turistes que visiten Catalunya provenen del nostre veí, França, i Alemanya i Itàlia el segueixen, amb força diferència.

 

 

Girona és un territori cultural, gastronòmic i esportiu, on cada any, milers de visitants gaudeixen tot el que té per oferir. La ràpida recuperació del comerç dona la benvinguda a una ciutat més viva que mai!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.

4 tendències del sector retail que necessites saber

A URBINIUM sabem que l'important no és ser el primer, sinó ser el millor. Aquests 4 punts t'ajudaran a escalar posicions en el teu negoci.

Amb aquesta nova Llei “Crea i Creix”, podràs crear la teva empresa a partir d’1€

El Congrés aprova la Llei "Crea i Creix", amb la que crear una empresa serà molt més fàcil i ràpid. Aquestes son les mesures:

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

L’esperada Brutal celebra la seva inauguració

Després de mesos d’espera i intriga, per fi podem gaudir del famós restaurant de Marc Rivas.

La moda urbana arriba a Santa Clara de la mà de V34SW

Vintage34 Street Wear exposa en el seu showroom les últimes tendències en moda hip-hop per a oferir als més urbans una opció exclusiva

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM

Els negocis liderats per dones han crescut un 8% des de 2020. Així és com les emprenedores escalen posicions amb empenta!

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.