L’augment del Turisme a Girona, en xifres.Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territori gironí ha viscut una remuntada després d’una pandèmia amb números baixos.

 

Un del sector que va sortir més perjudicat de la pandèmia, és el sector turístic. El confinament i les posteriors restriccions van fer baixar dràsticament les dades econòmiques i estadístiques del turisme al territori. Tot i això, aquest 2022, quan el COVID ha passat a un segon pla, les reserves de vols, hotels i residències i visites estrangeres s’han recuperat significativament.

A URBINIUM, hem detectat aquest creixement estadístic, i aquestes en són les dades:

 

TURISME NACIONAL O ESTRANGER?


Del que portem de 2022, el turisme a la província de Girona ja ha augmentat en un 158% i les pernoctacions, un 231%. De fet, dels 1.614.914 turistes que han vingut els primers dos trimestres de l’any…

 

 

PERÒ, QUINA HA SIGUT L’EVOLUCIÓ?


És evident que la pandèmia ha perjudicat, però no es pot negar la ràpida recuperació del sector turístic. Des del 2006, el nombre de turistes s’ha mantingut força estable, amb una certa tendència a l’alça, però ha sigut el 2019 quan la gràfica ha patit aquesta davallada tan forta. Tot i això, la recuperació d’aquest últim any està sent sensacional.

 

 

I QUINA ÉS LA SEVA DESPESA ECONÒMICA?


El turisme porta un alt benefici econòmic, imprescindible per a molts pobles i ciutats que viuen d’aquest. Per tant, no només és important el nombre de turistes que venen, sinó també la despesa que inverteixen al territori. Això, també està directament relacionat amb la quantitat de dies que un turista pernocta a la ciutat.

Si ens fixem en les dades, el passat 2021, la despesa de l’activitat turística estrangera a Catalunya va augmentar un 51%.

 

 

D’ON PROVENEN TOTS AQUESTS TURISTES QUE VISITEN CATALUNYA?


Probablement, no et sorprendrà, però la majoria de turistes que visiten Catalunya provenen del nostre veí, França, i Alemanya i Itàlia el segueixen, amb força diferència.

 

 

Girona és un territori cultural, gastronòmic i esportiu, on cada any, milers de visitants gaudeixen tot el que té per oferir. La ràpida recuperació del comerç dona la benvinguda a una ciutat més viva que mai!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

4 tendències del sector retail que necessites saber

A URBINIUM sabem que l'important no és ser el primer, sinó ser el millor. Aquests 4 punts t'ajudaran a escalar posicions en el teu negoci.

URBINIUM tanca un altre any solidari

Des d'URBINIUM hem donat més de 10.000€ a associacions com la Marató de TV3, Aldeas Infantiles, l'Hospital Josep Trueta, el concert solidàri de Gospelians de Girona contra el càncer i la Fundació Josep Carreras

L’exitosa Manicura24 escull Girona per obrir la seva primera botiga!

Després d'un gran èxit amb la seva botiga online, la marca gironina obre la seva primera botiga física a ple centre comercial de la ciutat. Així d'espectacular ha quedat el local:

Girona es posa en forma

Aquestes noves obertures ratifiquen la passió dels gironins pel ciclisme i el fitness.

Àrnica posa la saviesa mil·lenària de l’herboristeria a l’abast de tothom

El comerç es defineix com un espai per a gent sana i vol oferir els millors productes naturals i teràpies alternatives al seu local del carrer Migdia, 9 de Girona

Plantem un arbre per cada contracte signat

Hem reforestat ja 10.000 m2 al Parc Natural del Montgrí en els darrers dos anys

Finestralia obre les portes a Girona per a renovar les teves finestres

En el nou local de carrer Barcelona 91 trobaràs solucions per a millorar l'eficiència energètica dels teus tancaments

Casa Llorens celebra l’autenticitat del producte ibèric

Un nou restaurant ocupa l'emblemàtic local de Cal Ros gràcies a l'assessorament d'URBINIUM

Com oferir la sostenibilitat als nostres clients?

Vols oferir productes i serveis sostenibles als teus clients però no saps com fer-ho? Aquestes en son les claus.

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.