Les 7 curiositats de Girona que no sabies


Girona és considerada de les ciutats més boniques de tota Espanya i amb raó! Els seus carrers permeten resseguir més de 2.000 anys d’història plena de tints romans i medievals. Les places i façanes desprenen arquitectura barroca i noucentista de la mà d’innumerables artistes que han anat conformant la ciutat tal com la coneixem avui dia.

·

·


Girona és un indret únic carregat d’història i aromes del passat.


Tot bon gironí o gironina coneix la ciutat i cada un dels seus carrerons de pe a pa, però aquestes curiositats posaran a prova al més expert!

1. Girona va ser una ciutat romana! Fins al punt de ser fundada sobre la Via Augusta, la calçada que va recórrer tota la costa del Mediterrani, des de Cadis fins als Pirineus.

2. Per la ciutat hi passen quatre rius: l’Onyar, el Ter, el Güell i el Galligants.

3. L’emperador Carlemany va enviar les seves tropes a conquerir Girona!

4. La Catedral es va construir al llarg de sis segles i té la nau central més gran del món gòtic. A més, s’hi conten 90 escalons!

5. Les cases de colors del riu Onyar es van pintar el 1983 per treure l’etiqueta de gris a la ciutat.

6. El Pont de Ferro es va construir pel deixeble del famós enginyer de la Torre Eiffel i el Pont de Pedra es va fer durant el regnat d’Isabel II.

7. Girona manté un Call Jueu molt ben conservat al Barri Vell.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

5 consells per estalviar en la llum al teu local comercial

Estalviar en la llum al teu local comercial t'ajudarà a aconseguir una major rentabilitat al teu negoci. Aprèn com amb aquests 5 consells!

Idle Hands, un nou restaurant amb molta personalitat

El restaurant diürn aterra al Barri Vell, amb un menú inclusiu i tota una selecció de vinils musicals per gaudir de la millor experiència!

El “retailtainment” i com divertir els teus clients

Les botigues físiques estan canviant amb la digitalització i l'aparició de nous conceptes. Així és com pots fer que els teus clients visquin una nova experiència:

Sex & Love, la nova botiga eròtica de la ciutat

Després de molts anys a Figueres, la marca de joguines eròtiques ha decidit expandir-se a Girona, a prop de l'estació d'autobusos RENFE

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

La moda urbana arriba a Santa Clara de la mà de V34SW

Vintage34 Street Wear exposa en el seu showroom les últimes tendències en moda hip-hop per a oferir als més urbans una opció exclusiva

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.

URBINIUM tanca un altre any solidari

Des d'URBINIUM hem donat més de 10.000€ a associacions com la Marató de TV3, Aldeas Infantiles, l'Hospital Josep Trueta, el concert solidàri de Gospelians de Girona contra el càncer i la Fundació Josep Carreras

Jornada de neteja de la Costa Brava

Des d'URBINIUM hem organitzat la neteja de residus del fons marí de la Cala Montgó, i això és el que hem trobat.