L’interès per la medicina estètica creix constantment, amb estadístiques que mostren un augment significatiu dels procediments mèdico-estètics no quirúrgics a escala mundial. D’acord amb l’informe “El Futur de l’Estètica” de la companyia farmacèutica nord-americana AbbVie, es va observar un augment d’aproximadament dos milions de procediments entre 2017 i 2020. S’espera que aquesta tendència continuï, superant els 23 milions de procediments facials i 14,6 milions de procediments corporals l’any 2025.
Amb aquest impuls del sector, i l’assessorament immobiliari d’Urbinium, ha obert recentment la Clínica Salinas a la Plaça Catalunya, 16 de Girona, que es distingeix pel seu enfocament integral i natural de la medicina estètica. La Clínica Salinas ofereix una experiència única, fusionant salut i estètica. Prioritza l’excel·lència mèdica i la personalització dels tractaments, amb un enfocament integral que inclou nutrició i antienvelliment. La Dra. Yamila Salinas assegura atenció personalitzada i adapta cada tractament a les necessitats dels pacients. La clínica ofereix una àmplia gamma de tractaments d’estètica facial, capil·lar i corporal, així com cirurgia plàstica i reparadora. A més de millorar l’aparença, Clínica Salinas també promou la salut i la joventut amb programes antienvelliment i consultes de nutrició. Clínica Salinas representa un compromís amb l’excel·lència i el benestar integral dels seus pacients.
El creixement del sector es basa en quatre factors claus: l’empoderament personal mitjançant la bellesa, una societat en constant que fluctua els estàndards estètics, l’eliminació de tabús i la preferència per la bellesa natural. La medicina estètica actual valora la individualitat com un valor central, buscant tractaments personalitzats per a persones de totes les ètnies i transcendent la divisió de gènere per celebrar la diversitat. Això implica que els professionals de la medicina estètica se centrin a crear experiències respectuoses i immersives. Les noves tecnologies, com la realitat virtual, jugaran un paper fonamental des de l’educació dels pacients fins a les consultes i les decisions informades sobre els tractaments, posant l’èmfasi en la seguretat i la qualitat, dificultant l’aparició d’intrusisme en el sector.
A més de les tendències que apunta AbbVie, l’informe de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME) revela un creixent interès en aquesta disciplina. Durant 2021, es van realitzar a Espanya més de 871.000 tractaments mèdico-estètics, amb un creixent interès per millorar la bellesa de forma natural i temporal. La població busca viure una vida de qualitat, i aquesta tendència ha impulsat el creixement del mercat de la medicina estètica. El nombre de centres autoritzats ha augmentat un 20,2% a Espanya, amb més de 6300 clíniques validades pel Ministeri de Sanitat, identificades amb la unitat assistencial U.48. La validació d’aquesta llicència sanitària és crucial per assegurar que els pacients rebin tractaments segurs de professionals qualificats, ja que l’aparició de l’intrusisme és un desafiament en aquest sector amb una facturació anual que supera els 3500 milions d’euros.
El creixent interès per la medicina estètica ha portat un 15% dels facultatius a triar formar-se en aquest camp. Tot i que actualment no hi ha una formació MIR específica, 19 universitats espanyoles ofereixen màsters i programes de postgrau en medicina estètica per a metges, independentment de la seva especialitat. Aquest canvi de paradigma reflecteix una evolució constant en aquest camp i augura un futur prometedor.