Jornada de neteja de la Costa Brava


Des d’URBINIUM hem organitzat la neteja de residus del fons marí de la Cala Montgó, i això és el que hem trobat.

El passat divendres 15 d’octubre, URBINIUM va organitzar una neteja submarina a la Costa Brava, més concretament a Cala Montgó, una zona molt contaminada per l’alta concentració de vaixells i turisme durant la temporada alta. Un equip de 15 bussejadors ha col·laborat en aquesta neteja submarina.

 


Segons el programa de Nacions Unides pel Medi Ambient, s’estima que unes
8 milions de tones de plàstic
són llençades a l’oceà anualment
Un desastre ambiental submergit que està fent molt de mal a la fauna i la flora marina.


 

La neteja del fons marí és molt important per la supervivència de l’ecosistema, essencial per l’equilibri ambiental. Malauradament, durant la jornada vàrem trobar: xarxes i fils de pesca, fibra o plàstics durs de cobertes de vaixells, ulleres de busseig, raspalls de dents, microplàstics, ampolles i un llarg etcètera.

 

UN AUTÈNTIC PROBLEMA MEDIAMBIENTAL


Tots aquests residus suposen un greu perill pel fons marí. Per exemple, limiten el creixement del corall i plantes marines, essencials per a mantenir la biodiversitat animal i per retenir grans quantitats de CO2 de l’atmosfera, sent els embornals de carboni més importants del planeta Terra.
Així mateix, els peixos ingereixen microplàstics convertint el plàstic en un element més de la cadena tròfica, que sovint acabem trobant als nostres plats de manera invisible. Finalment, la fauna marina es pot veure greument afectada quan es troba amb elements perillosos, enredant-se entre fils de pesca, plàstics de llaunes i mascaretes, posant en perill la seva vida i la de l’espècie.

 

NETEJAR ÉS IMPORTANT, PERÒ NO LLENÇAR BROSSA ENCARA HO ÉS MÉS


Tot i la importància d’aquests actes per a la neteja del medi ambient, cal recalcar que és fins i tot més rellevant evitar que aquests residus acabin al fons del mar des d’un primer moment. No seria necessari netejar si no es llancessin aquests residus en un principi.

Per això, a més de conscienciar a la població, és encara més urgent un canvi en la mentalitat de la societat. Ja que sovint, tot i ser conscients del problema, s’acaba caient en una idea de “no pertinença al problema“, o de “aquest problema no és meu“. Aquesta manera de pensar és la que ens ha portat en el punt en el qual ens trobem en l’actualitat, on accions com aquesta estan embrutint innumerables indrets naturals i que se’ns està girant en la nostra contra.

Ara més que mai, actuar és urgent.

 

 

Des d’URBINIUM ho tenim clar i som plenament conscients de la problemàtica que ens envolta. Aquesta neteja ha estat possible gràcies a la col·laboració entre URBINIUM i el Centre de Busseig Grassi Sub de l’Escala.

URBINIUM és molt més que una consultoria immobiliària, és un projecte compromès amb la societat i el territori del qual formem part. La nostra filosofia implica deixar una empremta positiva en el nostre entorn.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Les 7 curiositats de Girona que no sabies

Ciutats romanes, emperadors, barris jueus, catedrals de rècord... I qué hi te a veure la Torre Eiffel?

Change Lingerie obre una nova botiga a Girona

La firma de llenceria danesa oferirà a les gironines els seus elegants i fins dissenys de roba interior.

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

Idle Hands, un nou restaurant amb molta personalitat

El restaurant diürn aterra al Barri Vell, amb un menú inclusiu i tota una selecció de vinils musicals per gaudir de la millor experiència!

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

L’Ajuntament de Lloret de Mar compra un edifici per convertir-lo en un Smart Center

Ubicat al centre històric, ha adquirit l’immoble a través d'URBINIUM per 302.000€, finançat pels fons europeus Next Generation.

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

L’exitosa Manicura24 escull Girona per obrir la seva primera botiga!

Després d'un gran èxit amb la seva botiga online, la marca gironina obre la seva primera botiga física a ple centre comercial de la ciutat. Així d'espectacular ha quedat el local:

URBINIUM, patrocinador oficial del concert benèfic contra el càncer

El diumenge 18 de setembre se celebrarà un concert benèfic de gòspel al Teatre Municipal de Girona, de la mà de Gospelians de Girona.

Amb aquesta nova Llei “Crea i Creix”, podràs crear la teva empresa a partir d’1€

El Congrés aprova la Llei "Crea i Creix", amb la que crear una empresa serà molt més fàcil i ràpid. Aquestes son les mesures: