Jornada de neteja de la Costa Brava


Des d’URBINIUM hem organitzat la neteja de residus del fons marí de la Cala Montgó, i això és el que hem trobat.

El passat divendres 15 d’octubre, URBINIUM va organitzar una neteja submarina a la Costa Brava, més concretament a Cala Montgó, una zona molt contaminada per l’alta concentració de vaixells i turisme durant la temporada alta. Un equip de 15 bussejadors ha col·laborat en aquesta neteja submarina.

 


Segons el programa de Nacions Unides pel Medi Ambient, s’estima que unes
8 milions de tones de plàstic
són llençades a l’oceà anualment
Un desastre ambiental submergit que està fent molt de mal a la fauna i la flora marina.


 

La neteja del fons marí és molt important per la supervivència de l’ecosistema, essencial per l’equilibri ambiental. Malauradament, durant la jornada vàrem trobar: xarxes i fils de pesca, fibra o plàstics durs de cobertes de vaixells, ulleres de busseig, raspalls de dents, microplàstics, ampolles i un llarg etcètera.

 

UN AUTÈNTIC PROBLEMA MEDIAMBIENTAL


Tots aquests residus suposen un greu perill pel fons marí. Per exemple, limiten el creixement del corall i plantes marines, essencials per a mantenir la biodiversitat animal i per retenir grans quantitats de CO2 de l’atmosfera, sent els embornals de carboni més importants del planeta Terra.
Així mateix, els peixos ingereixen microplàstics convertint el plàstic en un element més de la cadena tròfica, que sovint acabem trobant als nostres plats de manera invisible. Finalment, la fauna marina es pot veure greument afectada quan es troba amb elements perillosos, enredant-se entre fils de pesca, plàstics de llaunes i mascaretes, posant en perill la seva vida i la de l’espècie.

 

NETEJAR ÉS IMPORTANT, PERÒ NO LLENÇAR BROSSA ENCARA HO ÉS MÉS


Tot i la importància d’aquests actes per a la neteja del medi ambient, cal recalcar que és fins i tot més rellevant evitar que aquests residus acabin al fons del mar des d’un primer moment. No seria necessari netejar si no es llancessin aquests residus en un principi.

Per això, a més de conscienciar a la població, és encara més urgent un canvi en la mentalitat de la societat. Ja que sovint, tot i ser conscients del problema, s’acaba caient en una idea de “no pertinença al problema“, o de “aquest problema no és meu“. Aquesta manera de pensar és la que ens ha portat en el punt en el qual ens trobem en l’actualitat, on accions com aquesta estan embrutint innumerables indrets naturals i que se’ns està girant en la nostra contra.

Ara més que mai, actuar és urgent.

 

 

Des d’URBINIUM ho tenim clar i som plenament conscients de la problemàtica que ens envolta. Aquesta neteja ha estat possible gràcies a la col·laboració entre URBINIUM i el Centre de Busseig Grassi Sub de l’Escala.

URBINIUM és molt més que una consultoria immobiliària, és un projecte compromès amb la societat i el territori del qual formem part. La nostra filosofia implica deixar una empremta positiva en el nostre entorn.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Les 5 fases del ‘Customer Journey’

Coneixer les etapes per les que passa el client, t'ajudarà a optimitzar les estratègies de venda del teu negoci i millorar així els resultats.

O2O: El camí de tornada del comerç online a la botiga física

La botiga tradicional atreu cada cop més els retailers nascuts en digital pel seu potencial de connectar amb els clients

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.

La importància d’una bona estratègia digital

La convivència de les botigues físiques i digitals és una realitat. L'omnichannel ha arribat per quedar-se i el teu negoci no es pot quedar enrere!

El comerç retail encadena 27 mesos consecutius generant llocs de treball

Les vendes del sector detallista creixen un 7,7% impulsades pel sector de bens personals

Sex & Love, la nova botiga eròtica de la ciutat

Després de molts anys a Figueres, la marca de joguines eròtiques ha decidit expandir-se a Girona, a prop de l'estació d'autobusos RENFE

Descansar bé ho canvia tot

Sleep.8 obre les portes al sector de l’Avellaneda de Girona amb una amplia oferta de productes per a millorar el teu descans

L’art de la floristeria de Deflors obre nou establiment a Girona

La florista Mariona Madera explora les darreres tendències en decoració floral a la seva nova botiga davant del Mercat del Lleó

Digitalitzant els comerços de proximitat

Una bona estratègia de presència digital pot multiplicar el tràfic presencial a la botiga

Consells de seguretat per als comerços de proximitat

Les botigues locals sovint són vulnerables a diverses amenaces que poden afectar negativament la seva estabilitat financera