Netejem el fons marí de l’Escala!


Un any més, a URBINIUM hem organitzat una nova neteja del fons marí a la platja de l’Escala. Juntament amb Diving Grassi-sub, hem aconseguit retirar els residus que embrutien el litoral, passada la temporada alta.

 

EL TURISME INSOSTENIBLE


El turisme, sobretot durant els mesos més intensos d’estiu, aporta un alt flux econòmic als municipis amb més afluència. Els pobles costaners del Golf de Roses i el Cap de Creus en són un exemple i, d’entre ells, l’Escala és dels que rep més alta demanda.

 

 

És cert que l’arribada de turisme és quelcom a celebrar, i més tenint en compte aquests últims anys de pandèmia, però al mateix temps, preocupa a les organitzacions que vetllen pel medi ambient. Sovint ens trobem amb un turista poc responsable amb el seu entorn que, juntament amb unes polítiques de protecció insuficients, deixa una petjada molt grossa darrere seu. Un cop acabat l’agost, les platges queden plenes de residus, plàstics i microplàstics que afecten greument la biodiversitat de la zona.

 

LA NETEJA DE RESIDUS ÉS IMPORTANT


És per això que jornades com aquestes són tan importants, per tal de protegir i preservar els ecosistemes marins. No és la primera vegada que a la nostra consultoria organitzem aquesta activitat ambiental, l’any passat vam retirar més de 20kg de residus a la mateixa ubicació. El fet que hàgim repetit la jornada al mateix lloc, evidencia com és d’important mantenir una periodicitat, ja que els residus recollits el passat diumenge són molt nombrosos tenint en compte que només ha passat un any des de l’última vegada.

El nostre objectiu és clar: mantenir les platges netes. I per poder-ho aconseguir, és imprescindible actuar de la mà de les entitats públiques, ja que són qui han d’implementar polítiques sostenibles per evitar els danys a l’entorn natural.

De fet, des del juliol d’aquest any, un medi ambient saludable és un dret reconegut per l’ONU, on la implicació política és fonamental.

 

Des d’URBINIUM demanem un major compromís per part dels governs i ajuntaments.
La preservació del medi ambient, la fauna i la flora depèn en gran part de les mesures de prevenció de les entitats públiques.

PERÒ ENCARA ÉS MÉS IMPORTANT NO GENERAR-NE


La vida d’un residu comença en el moment de la seva fabricació. Reduir el consum d’envasos, comprar més a granel, optar per materials biodegradables, portar sempre una bossa de tela a sobre i canviar els productes d’un sol ús pels reutilitzables, són algunes de les mesures que podem dur a terme com a consumidors. Tot i això, evitar produir residus és gairebé inevitable i aquí entra el paper de la gestió d’aquests. Reciclar més i millor és imprescindible per tal que els residus que generem no acabin a la natura.

 

 

DIVING GRASSI-SUB


Aquest any hem tornat a comptar amb Diving Grassi-Sub, un centre de busseig de l’Escala molt implicat amb el turisme sostenible. De fet, compten amb l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), qui vetlla per promoure el desenvolupament del turisme en clau de la sostenibilitat als espais naturals protegits d’Europa.
Entre les activitats que du a terme Grassi, la neteja de les zones costaneres de la Costa Brava es troba entre les més importants.

Un any més, la jornada ha estat tot un èxit. Hem pogut retirar més de 30kg de residus de les platges de la nostra estimada Costa Brava!

 

 

El proper objectiu? La plantació d’arbres a l’Empordà!

 

TAMBÉ T'AGRADARÀ

El futur eix cívic del carrer Barcelona que el transformarà en avinguda, una prioritat pel nou consistori de Girona

URBINIUM comercialitza una promoció d'obra nova a la zona que començarà a entregar-se a finals de 2025

URBINIUM, patrocinador oficial del concert benèfic contra el càncer

El diumenge 18 de setembre se celebrarà un concert benèfic de gòspel al Teatre Municipal de Girona, de la mà de Gospelians de Girona.

El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM

Els negocis liderats per dones han crescut un 8% des de 2020. Així és com les emprenedores escalen posicions amb empenta!

Finestralia obre les portes a Girona per a renovar les teves finestres

En el nou local de carrer Barcelona 91 trobaràs solucions per a millorar l'eficiència energètica dels teus tancaments

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

La moda urbana arriba a Santa Clara de la mà de V34SW

Vintage34 Street Wear exposa en el seu showroom les últimes tendències en moda hip-hop per a oferir als més urbans una opció exclusiva

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.

El comerç retail encadena 27 mesos consecutius generant llocs de treball

Les vendes del sector detallista creixen un 7,7% impulsades pel sector de bens personals

Girona es posa en forma

Aquestes noves obertures ratifiquen la passió dels gironins pel ciclisme i el fitness.

Urbinium reforesta el bosc de les Dunes del Montgrí per tercer any

Amb la campanya de 2024 ja s'han replantat més de 15.000 m² de pi pinyer autòcton del Parc Natural