Netejem el fons marí de l’Escala!


Un any més, a URBINIUM hem organitzat una nova neteja del fons marí a la platja de l’Escala. Juntament amb Diving Grassi-sub, hem aconseguit retirar els residus que embrutien el litoral, passada la temporada alta.

 

EL TURISME INSOSTENIBLE


El turisme, sobretot durant els mesos més intensos d’estiu, aporta un alt flux econòmic als municipis amb més afluència. Els pobles costaners del Golf de Roses i el Cap de Creus en són un exemple i, d’entre ells, l’Escala és dels que rep més alta demanda.

 

 

És cert que l’arribada de turisme és quelcom a celebrar, i més tenint en compte aquests últims anys de pandèmia, però al mateix temps, preocupa a les organitzacions que vetllen pel medi ambient. Sovint ens trobem amb un turista poc responsable amb el seu entorn que, juntament amb unes polítiques de protecció insuficients, deixa una petjada molt grossa darrere seu. Un cop acabat l’agost, les platges queden plenes de residus, plàstics i microplàstics que afecten greument la biodiversitat de la zona.

 

LA NETEJA DE RESIDUS ÉS IMPORTANT


És per això que jornades com aquestes són tan importants, per tal de protegir i preservar els ecosistemes marins. No és la primera vegada que a la nostra consultoria organitzem aquesta activitat ambiental, l’any passat vam retirar més de 20kg de residus a la mateixa ubicació. El fet que hàgim repetit la jornada al mateix lloc, evidencia com és d’important mantenir una periodicitat, ja que els residus recollits el passat diumenge són molt nombrosos tenint en compte que només ha passat un any des de l’última vegada.

El nostre objectiu és clar: mantenir les platges netes. I per poder-ho aconseguir, és imprescindible actuar de la mà de les entitats públiques, ja que són qui han d’implementar polítiques sostenibles per evitar els danys a l’entorn natural.

De fet, des del juliol d’aquest any, un medi ambient saludable és un dret reconegut per l’ONU, on la implicació política és fonamental.

 

Des d’URBINIUM demanem un major compromís per part dels governs i ajuntaments.
La preservació del medi ambient, la fauna i la flora depèn en gran part de les mesures de prevenció de les entitats públiques.

PERÒ ENCARA ÉS MÉS IMPORTANT NO GENERAR-NE


La vida d’un residu comença en el moment de la seva fabricació. Reduir el consum d’envasos, comprar més a granel, optar per materials biodegradables, portar sempre una bossa de tela a sobre i canviar els productes d’un sol ús pels reutilitzables, són algunes de les mesures que podem dur a terme com a consumidors. Tot i això, evitar produir residus és gairebé inevitable i aquí entra el paper de la gestió d’aquests. Reciclar més i millor és imprescindible per tal que els residus que generem no acabin a la natura.

 

 

DIVING GRASSI-SUB


Aquest any hem tornat a comptar amb Diving Grassi-Sub, un centre de busseig de l’Escala molt implicat amb el turisme sostenible. De fet, compten amb l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), qui vetlla per promoure el desenvolupament del turisme en clau de la sostenibilitat als espais naturals protegits d’Europa.
Entre les activitats que du a terme Grassi, la neteja de les zones costaneres de la Costa Brava es troba entre les més importants.

Un any més, la jornada ha estat tot un èxit. Hem pogut retirar més de 30kg de residus de les platges de la nostra estimada Costa Brava!

 

 

El proper objectiu? La plantació d’arbres a l’Empordà!

 

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

La nova i espectacular perruqueria d’Alba Bosch Hair Studio

L'Alba Bosch trasllada el seu establiment, abans 'Posa't Guapa Girona', i transforma per complet un antic magatzem en la seva espectacular nova perruqueria.

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

L’últim adeu a Cal Rei

L'emblemàtic Cal Rei tanca les botigues de Girona i Sant Antoni de Calonge després de 100 anys i 4 generacions.

Les 5 fases del ‘Customer Journey’

Coneixer les etapes per les que passa el client, t'ajudarà a optimitzar les estratègies de venda del teu negoci i millorar així els resultats.

Com oferir la sostenibilitat als nostres clients?

Vols oferir productes i serveis sostenibles als teus clients però no saps com fer-ho? Aquestes en son les claus.

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

El calçat ecològic i artesanal de Natural World Shoes

A URBINIUM hem assessorat una nova marca sostenible per a la seva expansió. Descobreix els punts clau del seu concepte ecològic.

Jornada de neteja de la Costa Brava

Des d'URBINIUM hem organitzat la neteja de residus del fons marí de la Cala Montgó, i això és el que hem trobat.