Netejem el fons marí de l’Escala!


Un any més, a URBINIUM hem organitzat una nova neteja del fons marí a la platja de l’Escala. Juntament amb Diving Grassi-sub, hem aconseguit retirar els residus que embrutien el litoral, passada la temporada alta.

 

EL TURISME INSOSTENIBLE


El turisme, sobretot durant els mesos més intensos d’estiu, aporta un alt flux econòmic als municipis amb més afluència. Els pobles costaners del Golf de Roses i el Cap de Creus en són un exemple i, d’entre ells, l’Escala és dels que rep més alta demanda.

 

 

És cert que l’arribada de turisme és quelcom a celebrar, i més tenint en compte aquests últims anys de pandèmia, però al mateix temps, preocupa a les organitzacions que vetllen pel medi ambient. Sovint ens trobem amb un turista poc responsable amb el seu entorn que, juntament amb unes polítiques de protecció insuficients, deixa una petjada molt grossa darrere seu. Un cop acabat l’agost, les platges queden plenes de residus, plàstics i microplàstics que afecten greument la biodiversitat de la zona.

 

LA NETEJA DE RESIDUS ÉS IMPORTANT


És per això que jornades com aquestes són tan importants, per tal de protegir i preservar els ecosistemes marins. No és la primera vegada que a la nostra consultoria organitzem aquesta activitat ambiental, l’any passat vam retirar més de 20kg de residus a la mateixa ubicació. El fet que hàgim repetit la jornada al mateix lloc, evidencia com és d’important mantenir una periodicitat, ja que els residus recollits el passat diumenge són molt nombrosos tenint en compte que només ha passat un any des de l’última vegada.

El nostre objectiu és clar: mantenir les platges netes. I per poder-ho aconseguir, és imprescindible actuar de la mà de les entitats públiques, ja que són qui han d’implementar polítiques sostenibles per evitar els danys a l’entorn natural.

De fet, des del juliol d’aquest any, un medi ambient saludable és un dret reconegut per l’ONU, on la implicació política és fonamental.

 

Des d’URBINIUM demanem un major compromís per part dels governs i ajuntaments.
La preservació del medi ambient, la fauna i la flora depèn en gran part de les mesures de prevenció de les entitats públiques.

PERÒ ENCARA ÉS MÉS IMPORTANT NO GENERAR-NE


La vida d’un residu comença en el moment de la seva fabricació. Reduir el consum d’envasos, comprar més a granel, optar per materials biodegradables, portar sempre una bossa de tela a sobre i canviar els productes d’un sol ús pels reutilitzables, són algunes de les mesures que podem dur a terme com a consumidors. Tot i això, evitar produir residus és gairebé inevitable i aquí entra el paper de la gestió d’aquests. Reciclar més i millor és imprescindible per tal que els residus que generem no acabin a la natura.

 

 

DIVING GRASSI-SUB


Aquest any hem tornat a comptar amb Diving Grassi-Sub, un centre de busseig de l’Escala molt implicat amb el turisme sostenible. De fet, compten amb l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), qui vetlla per promoure el desenvolupament del turisme en clau de la sostenibilitat als espais naturals protegits d’Europa.
Entre les activitats que du a terme Grassi, la neteja de les zones costaneres de la Costa Brava es troba entre les més importants.

Un any més, la jornada ha estat tot un èxit. Hem pogut retirar més de 30kg de residus de les platges de la nostra estimada Costa Brava!

 

 

El proper objectiu? La plantació d’arbres a l’Empordà!

 

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

Canada House estrena botiga a Girona!

La franquícia de moda per als més menuts estrena nova botiga al Carrer Juli Garreta, a ple eix comercial del barri de l'Eixample.

El futur eix cívic del carrer Barcelona que el transformarà en avinguda, una prioritat pel nou consistori de Girona

URBINIUM comercialitza una promoció d'obra nova a la zona que començarà a entregar-se a finals de 2025

L’últim adeu a Cal Rei

L'emblemàtic Cal Rei tanca les botigues de Girona i Sant Antoni de Calonge després de 100 anys i 4 generacions.

Sex & Love, la nova botiga eròtica de la ciutat

Després de molts anys a Figueres, la marca de joguines eròtiques ha decidit expandir-se a Girona, a prop de l'estació d'autobusos RENFE

La inauguració de TRIB3, tot un èxit

Després de Madrid i Barcelona, l'innovador gimnàs inaugura el seu nou espai a la Carretera Barcelona.

Amb aquesta nova Llei “Crea i Creix”, podràs crear la teva empresa a partir d’1€

El Congrés aprova la Llei "Crea i Creix", amb la que crear una empresa serà molt més fàcil i ràpid. Aquestes son les mesures:

Mon p’tit léon, la nova formatgeria del carrer Argenteria

La Gisèle Marquis inaugura la seva nova botiga especialitzada en una gran varietat de formatges suïssos d'alta qualitat, així com d'uns bons acompanyaments per la taula

La nova i espectacular perruqueria d’Alba Bosch Hair Studio

L'Alba Bosch trasllada el seu establiment, abans 'Posa't Guapa Girona', i transforma per complet un antic magatzem en la seva espectacular nova perruqueria.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

Plantem un arbre per cada contracte signat

Hem reforestat ja 10.000 m2 al Parc Natural del Montgrí en els darrers dos anys