El que no sabies del Barri de l’Eixample


L’encant de Girona el conformen els seus barris, cada un d’ells amb la seva pròpia personalitat i bellesa. Santa Eugènia, Devesa, Fontajau, Palau, Avellaneda, Barri Vell, etc. Un d’ells és el Barri de l’Eixample, situat al ben mig del centre de la ciutat, entre l’estació de tren i autobusos RENFE i el pas del riu Onyar.

 

De fet, degut a la seva localització, és el barri amb més densitat, on s’ubica el 46,43% de la població total de Girona, és a dir, gairebé la meitat dels gironins i gironines han optat per establir la seva llar als carrers de l’Eixample. Pot ser perquè està situada a pocs minuts de totes les facultats universitàries i amb molt bones connexions de transport, o pot ser per la vida i dinamisme que envolta la zona.

 

 

UNA CIUTAT EN EXPANSIÓ


Fa més de cent anys, la població de Girona vivia entre les muralles del Barri Vell, però, degut a la industrialització i el creixement de la població, l’espai s’havia fet petit. Tant és així, que la ciutat s’havia començat a eixamplar de manera desorganitzada construint habitatges i vies de comunicació fora dels límits de les muralles.
El 12 de desembre del 1909 es va aprovar per reial decret el pla d’urbanització del barri, impulsat per l’arquitecte Eugeni Camplloch, amb la intenció d’expandir la ciutat per tal de poder acollir a més població. Per primera vegada, la planificació urbanística es va dur a terme de manera estructurada amb la intenció de racionalitzar i optimitzar l’espai, tenint en compte les rutes de transport i l’expansió present i futura de la ciutat. Aquesta exhaustiva planificació va permetre que es convertís en un dels barris més importants, fins al punt d’arribar-ho a ser també en l’àmbit comercial.

 

Avui dia, Girona s’ha convertit en un important eix comercial a nivell comarcal i, sens dubte, el Barri de l’Eixample recull bona part de l’activitat econòmica de la ciutat.

 

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Vilalta ja porta energia verda a Girona

Properament, faran la inauguració oficial del seu nou local ubicat a Gran Via Jaume I 58 de Girona.

La nova perruqueria de Noon44, es diu Tukka!

La Dolors Pascual estrena nova perruqueria al carrer Emili Grahit 25. Així és com a quedat el seu nou local!

L’esperada Brutal celebra la seva inauguració

Després de mesos d’espera i intriga, per fi podem gaudir del famós restaurant de Marc Rivas.

Selva, una cafeteria salvatge d’allò més “healthy”

Selva Life Coffee & Brunch és l'essència del cafè d'especialitat amb plats saludables i ecològics.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

Change Lingerie obre una nova botiga a Girona

La firma de llenceria danesa oferirà a les gironines els seus elegants i fins dissenys de roba interior.

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

Benvinguts a la Casa de las Carcasas

La marca está en un procés d'expansió que els ha portat a la nostra ciutat Gironina, en un lluminós local cantoner de l'Eixample.

5 consells per estalviar en la llum al teu local comercial

Estalviar en la llum al teu local comercial t'ajudarà a aconseguir una major rentabilitat al teu negoci. Aprèn com amb aquests 5 consells!

El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM

Els negocis liderats per dones han crescut un 8% des de 2020. Així és com les emprenedores escalen posicions amb empenta!