El que no sabies del Barri de l’Eixample


L’encant de Girona el conformen els seus barris, cada un d’ells amb la seva pròpia personalitat i bellesa. Santa Eugènia, Devesa, Fontajau, Palau, Avellaneda, Barri Vell, etc. Un d’ells és el Barri de l’Eixample, situat al ben mig del centre de la ciutat, entre l’estació de tren i autobusos RENFE i el pas del riu Onyar.

 

De fet, degut a la seva localització, és el barri amb més densitat, on s’ubica el 46,43% de la població total de Girona, és a dir, gairebé la meitat dels gironins i gironines han optat per establir la seva llar als carrers de l’Eixample. Pot ser perquè està situada a pocs minuts de totes les facultats universitàries i amb molt bones connexions de transport, o pot ser per la vida i dinamisme que envolta la zona.

 

 

UNA CIUTAT EN EXPANSIÓ


Fa més de cent anys, la població de Girona vivia entre les muralles del Barri Vell, però, degut a la industrialització i el creixement de la població, l’espai s’havia fet petit. Tant és així, que la ciutat s’havia començat a eixamplar de manera desorganitzada construint habitatges i vies de comunicació fora dels límits de les muralles.
El 12 de desembre del 1909 es va aprovar per reial decret el pla d’urbanització del barri, impulsat per l’arquitecte Eugeni Camplloch, amb la intenció d’expandir la ciutat per tal de poder acollir a més població. Per primera vegada, la planificació urbanística es va dur a terme de manera estructurada amb la intenció de racionalitzar i optimitzar l’espai, tenint en compte les rutes de transport i l’expansió present i futura de la ciutat. Aquesta exhaustiva planificació va permetre que es convertís en un dels barris més importants, fins al punt d’arribar-ho a ser també en l’àmbit comercial.

 

Avui dia, Girona s’ha convertit en un important eix comercial a nivell comarcal i, sens dubte, el Barri de l’Eixample recull bona part de l’activitat econòmica de la ciutat.

 

TAMBÉ T'AGRADARÀ

La Plaça del Vi és història de Girona

Sabies que la Plaça del Vi data del 1229? Descobreix la història darrere d'una de les places més estimades de la nostra ciutat.

La firma Encuentro Moda aterra a Girona

Famosa per la inclusivitat de talles, concepte important en una ciutat tan inmersa en el retail com la nostra.

Vols llogar un local per a restauració?

Així és com, des del nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, assessorem i agilitzem els passos a seguir per exercir l'activitat de restauració.

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.

Idle Hands, un nou restaurant amb molta personalitat

El restaurant diürn aterra al Barri Vell, amb un menú inclusiu i tota una selecció de vinils musicals per gaudir de la millor experiència!

L’esperada Brutal celebra la seva inauguració

Després de mesos d’espera i intriga, per fi podem gaudir del famós restaurant de Marc Rivas.