El que no sabies del Barri de l’Eixample


L’encant de Girona el conformen els seus barris, cada un d’ells amb la seva pròpia personalitat i bellesa. Santa Eugènia, Devesa, Fontajau, Palau, Avellaneda, Barri Vell, etc. Un d’ells és el Barri de l’Eixample, situat al ben mig del centre de la ciutat, entre l’estació de tren i autobusos RENFE i el pas del riu Onyar.

 

De fet, degut a la seva localització, és el barri amb més densitat, on s’ubica el 46,43% de la població total de Girona, és a dir, gairebé la meitat dels gironins i gironines han optat per establir la seva llar als carrers de l’Eixample. Pot ser perquè està situada a pocs minuts de totes les facultats universitàries i amb molt bones connexions de transport, o pot ser per la vida i dinamisme que envolta la zona.

 

 

UNA CIUTAT EN EXPANSIÓ


Fa més de cent anys, la població de Girona vivia entre les muralles del Barri Vell, però, degut a la industrialització i el creixement de la població, l’espai s’havia fet petit. Tant és així, que la ciutat s’havia començat a eixamplar de manera desorganitzada construint habitatges i vies de comunicació fora dels límits de les muralles.
El 12 de desembre del 1909 es va aprovar per reial decret el pla d’urbanització del barri, impulsat per l’arquitecte Eugeni Camplloch, amb la intenció d’expandir la ciutat per tal de poder acollir a més població. Per primera vegada, la planificació urbanística es va dur a terme de manera estructurada amb la intenció de racionalitzar i optimitzar l’espai, tenint en compte les rutes de transport i l’expansió present i futura de la ciutat. Aquesta exhaustiva planificació va permetre que es convertís en un dels barris més importants, fins al punt d’arribar-ho a ser també en l’àmbit comercial.

 

Avui dia, Girona s’ha convertit en un important eix comercial a nivell comarcal i, sens dubte, el Barri de l’Eixample recull bona part de l’activitat econòmica de la ciutat.

 

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

Urbinium es converteix en membre de l’Associació Girona Centre Eix Comercial

"Un pas més en la nostra missió per contribuir a l'èxit dels comerços locals de Girona"

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.

Jornada de neteja de la Costa Brava

Des d'URBINIUM hem organitzat la neteja de residus del fons marí de la Cala Montgó, i això és el que hem trobat.

“El millor entrepà d’autor, ara a Girona!”

Després de 70 anys d'història, Charito 1953 aterra a la Rambla de la Llibertat de Girona.

Selva, una cafeteria salvatge d’allò més “healthy”

Selva Life Coffee & Brunch és l'essència del cafè d'especialitat amb plats saludables i ecològics.

SynerGym posa en forma als gironins i gironines!

La franquícia, amb més de 100 gimnasos per tot Espanya, s'ha ubicat també a Girona, obtenint una molt bona rebuda a la ciutat.

4 tendències del sector retail que necessites saber

A URBINIUM sabem que l'important no és ser el primer, sinó ser el millor. Aquests 4 punts t'ajudaran a escalar posicions en el teu negoci.

Digitalitzant els comerços de proximitat

Una bona estratègia de presència digital pot multiplicar el tràfic presencial a la botiga

Descansar bé ho canvia tot

Sleep.8 obre les portes al sector de l’Avellaneda de Girona amb una amplia oferta de productes per a millorar el teu descans