El comerç local com a impulsor dels ODS de l’ONU


Els experts en urbanisme estan d’acord en afirmar que una ciutat saludable i sostenible és aquella on prima el benestar social i ambiental; aquella, on les relacions humanes, són l’eix que sustenta el dia a dia dels ciutadans que l’estructuren. Una ciutat, on el comerç local juga un paper important. Tant, que l’ONU el considera peça clau per assolir alguns dels objectius de sostenibilitat i medi ambient de l’Agenda 2030.

A Girona és habitual sentir expressions com: “volem més carrils bici”, “més zones verdes a la ciutat” o “més comerç local”. Però el que moltes vegades se’ns oblida és que, en realitat, és responsabilitat nostra modelar la ciutat. No hi haurà més carrils bici si no generem més demanda, però sobretot, el comerç local no podrà continuar creixent sense uns clients que s’acostin diàriament a gaudir dels seus productes i serveis de proximitat.

 

A les nostres mans

Som nosaltres qui donem vida a la fruiteria de la cantonada, a la carnisseria del costat de casa o a la floristeria del centre. Molts són els exemples de comerços que han hagut d’abaixar les persianes ofegats per la gran distribució. Que puguin conviure-hi amb normalitat és a les nostres mans. Són les nostres decisions de compra les que defineixen el model de ciutat on volem viure.

 


Les nostres decisions de compra defineixen el model de ciutat on volem viure


 

Segons defensa l’ONU, el comerç local és clau per millorar l’estil de vida dels nostres municipis: fa més amables els carrers, aporta seguretat, enllumenat, mobilitat sostenible i relacions humanes perdurables. A URBINIUM sempre hem cregut que el comerç local i les seves relacions humanes i econòmiques han de ser la base del nostre projecte empresarial. Els vincles entre els petits comerços que assessorem i els gironins i gironines que els visiten forgen i arrelen l’estructura d’una ciutat saludable, sostenible i amable amb la societat. A més, la cadena de valor que es genera per cada nova obertura de local comercial provoca un impacte beneficiós a l’economia de la ciutat, així com a les relacions humanes i comercials de les PIMES i dels emprenedors.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU

A URBINIUM acompanyem al comerç local i estem alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que formen part de l’Agenda 2030 de l’ONU. El comerç de proximitat té una funció molt valuosa com a agent prescriptor. Els diferents sectors comercials que des de la nostra consultoria assessorem, poden contribuir a assolir els ODS, especialment en 9 dels seus 17 objectius.

ODS

Són centenars els gironins i gironines que cada dia visiten els comerços i botigues dels seus barris. El comerç de proximitat i les seves associacions poden divulgar i estendre la consciència i el compromís amb l’Agenda 2030 de la mà de 9 dels objectius que promouen una estructura social i ambiental més saludable.

El comerç i els serveis de proximitat de Girona, amb més de 25.000 llocs de treball derivats de PIMES, i vora de 8.000 autònoms; d’una banda, ancora la riquesa, els llocs de treball, la cohesió social i, d’altra, contribueix fiscalment i reforça les comunitats, els ecosistemes locals, el dinamisme econòmic i el territori.

 


El comerç de proximitat ocupa més de 25.000 persones i 8.000 autònoms a Girona


 

L’evolució d’aquestes xifres també ens proporciona un gran indicador de la salut del comerç local a la nostra ciutat. Per exemple, els llocs de treball creats per PIMES han augmentat gairebé un 10% respecte al 2020 i, per la seva part, el nombre d’autònoms ha també crescut un 3%.

El futur del comerç que modela Girona és, doncs, a les nostres mans. De nosaltres, ciutadans, dependrà l’evolució positiva de les xifres en els pròxims anys. Des d’URBINIUM seguirem treballant per una ciutat social i ambientalment més sostenible i responsable, alineant les nostres accions amb els objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

Idle Hands, un nou restaurant amb molta personalitat

El restaurant diürn aterra al Barri Vell, amb un menú inclusiu i tota una selecció de vinils musicals per gaudir de la millor experiència!

La importància d’una bona estratègia digital

La convivència de les botigues físiques i digitals és una realitat. L'omnichannel ha arribat per quedar-se i el teu negoci no es pot quedar enrere!

Més de 10M€ en operacions immobiliàries

Les operacions immobilàries assessorades per URBINIUM aquest 2022 ja han superat els 10M€.

Sex & Love, la nova botiga eròtica de la ciutat

Després de molts anys a Figueres, la marca de joguines eròtiques ha decidit expandir-se a Girona, a prop de l'estació d'autobusos RENFE

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

5 consells per estalviar en la llum al teu local comercial

Estalviar en la llum al teu local comercial t'ajudarà a aconseguir una major rentabilitat al teu negoci. Aprèn com amb aquests 5 consells!

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

El comerç retail encadena 27 mesos consecutius generant llocs de treball

Les vendes del sector detallista creixen un 7,7% impulsades pel sector de bens personals

Descansar bé ho canvia tot

Sleep.8 obre les portes al sector de l’Avellaneda de Girona amb una amplia oferta de productes per a millorar el teu descans

“El millor entrepà d’autor, ara a Girona!”

Després de 70 anys d'història, Charito 1953 aterra a la Rambla de la Llibertat de Girona.