El “retailtainment” i com divertir els teus clients


Recentment, hem parlat de la importància de la digitalització i l’omnichannel en el món del retail i com aplicar-ho al teu negoci. Des que les botigues estan en un procés de canvi constant, nous conceptes com el “retailtainment” apareixen.

¯


El retailtainment és l’experiència de compra que un client experimenta en un establiment comercial. Es tracta d’un concepte format a partir de dos termes: retail + entertainment, és a dir, la fusió entre la venda al detall i l’entreteniment. 


¯

I és que una botiga que no estimula al client, serà una botiga buida en essència. Comprar ha de ser divertit, un moment per gaudir, sigui sol o en companyia. Si els nostres consumidors passen una bona estona al teu local, les probabilitats de venda augmenten significativament. Per tant, a l’hora de pensar en el nostre negoci, hem de pensar en el benestar i l’entreteniment dels clients.

El màrqueting és una eina essencial per tal d’aconseguir aquest objectiu, podent utilitzar infinitat d’estratègies per “enganxar” a tota persona qui entri al teu local. Avui compartim amb tu tres maneres de fer-ho:

¯

¯

PANTALLES TÀCTILS


Algunes botigues incorporen tauletes als seus locals amb l’objectiu que el públic pugui accedir a la pàgina web. És molt útil, per exemple, si no queda stock a la botiga d’algun producte determinat: mitjançant les pantalles tàctils, es pot accedir al magatzem general i encarregar l’enviament de la mercaderia a la botiga.

També podem veure la descripció i característiques del producte d’una manera més detallada, així com vídeos demostratius i veure també com es pot lluir amb fotos de models (si es tracta de moda, per exemple).

Per al client és molt satisfactori, i és que mai considerarà la visita a l’establiment com una pèrdua de temps, sinó que aconsegueix comprar el que busca d’una manera còmoda i modernitzada.

És evident que comptar amb persones professionals al teu equip que assessorin el client és quelcom essencial, però sovint, aquest vol prendre decisions d’una manera més individual. És per això que és tan important comptar amb les dues estratègies: una eina clàssica (persones) i una d’innovadora (tecnologia).

¯

¯

GAMIFICACIÓ


Interactuar d’una manera activa i divertida és essencial per l’entreteniment i benefici del client.

Per exemple, podem dissenyar tota mena de jocs que funcionen per geolocalització i que s’activen en el mateix moment en què l’usuari entra per la porta. Fins i tot, podem avisar-lo amb una notificació perquè sàpiguen que han arribat a la nostra botiga per jugar i obtenir algun premi.

Una altra manera d’utilitzar les tauletes que hem mencionat en l’anterior punt, és per participar en sortejos o concursos. Per exemple, preparar una ruleta virtual per a cada client que entra amb la possibilitat de guanyar descomptes o productes.

La possibilitat de tenir una mena de showroom temàtic perquè els visitants es puguin fer fotos i penjar-les a les seves xarxes socials, també és una bona opció. Per exemple, si pengen la foto a les seves xarxes amb un hashtag determinat i etiqueten a la botiga, participaran en un sorteig que hagis preparat. D’aquesta manera, aconseguim un bon flux entre la botiga i les xarxes socials. Al final, d’una manera o altra, estem parlant de publicitat indirecta.

¯

 

¯

MOU LA TEVA BOTIGA


El que és efímer ens crida a tots l’atenció, ningú vol perdre-s’ho! Ens sentim obligats a visitar la botiga per a poder viure la sensació dels moments espontanis. És per això que la teva botiga no es pot quedar estàtica, ha de passar per canvis i transformacions constants que convidin al client a veure les últimes novetats a través de la millor experiència.

Aparadors, expositors, llums, colors… Aquí és on entra la teva imaginació i creativitat! Contractar a alguna persona o empresa especialitzada que t’assessori amb la decoració també és una bona idea, ja que l’aspecte físic de la botiga és quelcom essencial per la teva marca.

¯

Aquests tres exemples pretenen aconseguir que l’estança dels clients s’allargui i, per descomptat, sigui una experiència còmoda i d’atenció en tot moment. Sense oblidar, evidentment, que es tracta d’una via per aconseguir incrementar les vendes en el nostre establiment.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Cucut Oliva es trasllada

L'estimada botiga gironina canvia de local per un de més ampli, per tal de fer créixer la seva marca.

Girona es posa en forma

Aquestes noves obertures ratifiquen la passió dels gironins pel ciclisme i el fitness.

El “retailtainment” i com divertir els teus clients

Les botigues físiques estan canviant amb la digitalització i l'aparició de nous conceptes. Així és com pots fer que els teus clients visquin una nova experiència:

El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM

Els negocis liderats per dones han crescut un 8% des de 2020. Així és com les emprenedores escalen posicions amb empenta!

La cuina informal i el bon vi de Bèstia

Bèstia celebra la seva inauguració el passat divendres, envoltada de música i bon menjar. Així és l'exitós restaurant.

Change Lingerie obre una nova botiga a Girona

La firma de llenceria danesa oferirà a les gironines els seus elegants i fins dissenys de roba interior.

La firma Encuentro Moda aterra a Girona

Famosa per la inclusivitat de talles, concepte important en una ciutat tan inmersa en el retail com la nostra.

Finestralia obre les portes a Girona per a renovar les teves finestres

En el nou local de carrer Barcelona 91 trobaràs solucions per a millorar l'eficiència energètica dels teus tancaments

5 consells per estalviar en la llum al teu local comercial

Estalviar en la llum al teu local comercial t'ajudarà a aconseguir una major rentabilitat al teu negoci. Aprèn com amb aquests 5 consells!

Mon p’tit léon, la nova formatgeria del carrer Argenteria

La Gisèle Marquis inaugura la seva nova botiga especialitzada en una gran varietat de formatges suïssos d'alta qualitat, així com d'uns bons acompanyaments per la taula