Recentment, hem parlat de la importància de la digitalització i l’omnichannel en el món del retail i com aplicar-ho al teu negoci. Des que les botigues estan en un procés de canvi constant, nous conceptes com el “retailtainment” apareixen.
¯
El retailtainment és l’experiència de compra que un client experimenta en un establiment comercial. Es tracta d’un concepte format a partir de dos termes: retail + entertainment, és a dir, la fusió entre la venda al detall i l’entreteniment.
¯
I és que una botiga que no estimula al client, serà una botiga buida en essència. Comprar ha de ser divertit, un moment per gaudir, sigui sol o en companyia. Si els nostres consumidors passen una bona estona al teu local, les probabilitats de venda augmenten significativament. Per tant, a l’hora de pensar en el nostre negoci, hem de pensar en el benestar i l’entreteniment dels clients.
El màrqueting és una eina essencial per tal d’aconseguir aquest objectiu, podent utilitzar infinitat d’estratègies per “enganxar” a tota persona qui entri al teu local. Avui compartim amb tu tres maneres de fer-ho:
¯
¯
Algunes botigues incorporen tauletes als seus locals amb l’objectiu que el públic pugui accedir a la pàgina web. És molt útil, per exemple, si no queda stock a la botiga d’algun producte determinat: mitjançant les pantalles tàctils, es pot accedir al magatzem general i encarregar l’enviament de la mercaderia a la botiga.
També podem veure la descripció i característiques del producte d’una manera més detallada, així com vídeos demostratius i veure també com es pot lluir amb fotos de models (si es tracta de moda, per exemple).
Per al client és molt satisfactori, i és que mai considerarà la visita a l’establiment com una pèrdua de temps, sinó que aconsegueix comprar el que busca d’una manera còmoda i modernitzada.
És evident que comptar amb persones professionals al teu equip que assessorin el client és quelcom essencial, però sovint, aquest vol prendre decisions d’una manera més individual. És per això que és tan important comptar amb les dues estratègies: una eina clàssica (persones) i una d’innovadora (tecnologia).
¯
¯
Interactuar d’una manera activa i divertida és essencial per l’entreteniment i benefici del client.
Per exemple, podem dissenyar tota mena de jocs que funcionen per geolocalització i que s’activen en el mateix moment en què l’usuari entra per la porta. Fins i tot, podem avisar-lo amb una notificació perquè sàpiguen que han arribat a la nostra botiga per jugar i obtenir algun premi.
Una altra manera d’utilitzar les tauletes que hem mencionat en l’anterior punt, és per participar en sortejos o concursos. Per exemple, preparar una ruleta virtual per a cada client que entra amb la possibilitat de guanyar descomptes o productes.
La possibilitat de tenir una mena de showroom temàtic perquè els visitants es puguin fer fotos i penjar-les a les seves xarxes socials, també és una bona opció. Per exemple, si pengen la foto a les seves xarxes amb un hashtag determinat i etiqueten a la botiga, participaran en un sorteig que hagis preparat. D’aquesta manera, aconseguim un bon flux entre la botiga i les xarxes socials. Al final, d’una manera o altra, estem parlant de publicitat indirecta.
¯
¯
El que és efímer ens crida a tots l’atenció, ningú vol perdre-s’ho! Ens sentim obligats a visitar la botiga per a poder viure la sensació dels moments espontanis. És per això que la teva botiga no es pot quedar estàtica, ha de passar per canvis i transformacions constants que convidin al client a veure les últimes novetats a través de la millor experiència.
Aparadors, expositors, llums, colors… Aquí és on entra la teva imaginació i creativitat! Contractar a alguna persona o empresa especialitzada que t’assessori amb la decoració també és una bona idea, ja que l’aspecte físic de la botiga és quelcom essencial per la teva marca.
¯
Aquests tres exemples pretenen aconseguir que l’estança dels clients s’allargui i, per descomptat, sigui una experiència còmoda i d’atenció en tot moment. Sense oblidar, evidentment, que es tracta d’una via per aconseguir incrementar les vendes en el nostre establiment.