Girona fa olor de (Syra) Coffee


Passejar per Girona sota la fragància del cafè acabat de torrar (a causa de la proximitat de la factoria Nespresso) és sempre un plaer per als amants d’aquesta beguda. A partir d’ara, la ciutat tindrà més raons per a perfumar-se i és que Syra Coffee ha obert, amb l’assessorament d’Urbinium, la seva primera cafeteria a Girona, al carrer Santa Clara, 26. La franquícia s’ha convertit en un exemple d’èxit en el món del cafè d’especialitat i aviat obrirà el seu segon establiment al carrer Pare Claret, 21 de Girona.

Syra Coffee va començar la seva aventura amb una petita cafeteria a Barcelona l’any 2015 i actualment es troba en plena expansió tant física, com digital. Amb desenes de milers de seguidors en xarxes socials i un ambiciós projecte d’expansió, la franquícia està marcant tendència en el món del cafè d’especialitat. La seva missió, portar els millors grans de cafè de temporada des de les finques d’origen fins als consumidors, ja sigui a través dels seus coffee shops o de manera online a través del seu comerç electrònic. Els cafeters de Syra Coffee compleixen amb aquesta missió col·laborant directament amb petits productors i cooperatives, garantint així un comerç just que permet als agricultors invertir en les seves terres i comunitats locals.

Amb un enfocament absolut en la qualitat, Syra Coffee ofereix una àmplia varietat de cafès d’origen únic, 100% aràbiga i conreats en harmonia amb el medi ambient. El seu compromís amb la sostenibilitat i el comerç just ha generat un impacte positiu en les comunitats agrícoles i contribueix a la preservació dels ecosistemes on opera. I és que la qualitat i la sostenibilitat són dos dels valors fonamentals sobre els quals l’empresa barcelonina s’està expandint pel territori del cafè d’especialitat. Des d’Urbinium hem acompanyat als emprenedors de Syra Coffee a obrir mercat a Girona amb la localització i contractació de les seves dues noves cafeteries.

Què és el cafè d’especialitat?

El cafè d’especialitat és molt més que una simple beguda; és una experiència única i exquisida. A diferència del cafè convencional comercial, es conrea, cull, torra i prepara amb un enfocament artesanal i una cura meticulosa. Els grans seleccionats provenen de geografies específiques amb condicions climàtiques i geològiques favorables per a produir sabors i aromes distintives i sofisticades. Per a ser considerat cafè d’especialitat, cada lot s’avalua mitjançant tastos certificats per experts tastadors de cafè, o Q-Graders, els qui atorguen les diferents qualificacions de cafè d’especialitat segons els atributs d’aroma, acidesa, cos, sabor i retrogust.

Característiques del cafè d’especialitat

De manera general, per a ser considerat cafè d’especialitat, el gra ha de complir dues premisses bàsiques: ser únicament de la varietat aràbiga i obtenir una puntuació de tast de 80 sobre 100 d’acord amb els estàndards de qualitat de l’organització mundial Specialty Coffee Association (SCA). El cafè d’especialitat destaca per la seva qualitat superior, traçabilitat, sostenibilitat i per fomentar el comerç just. Els grans són conreats amb summa cura i atenció per productors locals, la qual cosa es tradueix en una tassa excepcional amb sabors complexos i elegants. A més, cada lot es pot rastrejar fins al seu origen exacte, la qual cosa garanteix l’autenticitat del producte i la transparència en la cadena de subministrament.

El cafè d’especialitat i la sostenibilitat

El cafè d’especialitat té un impacte positiu en la sostenibilitat del planeta i també en l’economia local. Per a complir amb els estàndards de qualitat del cafè d’especialitat respecte del cafè comercial, els productors adopten pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, com els cultius sota ombra que fomenten la conservació del sòl, reduint l’impacte negatiu en l’ecosistema de les explotacions i protegint la biodiversitat. Així mateix, el comerç de cafè d’especialitat enforteix l’economia regional i fa costat a petits productors, millorant la seva qualitat de vida i fomentant el desenvolupament local.

 El Consum de Cafè a Espanya i Catalunya

Des de mitjan segle passat, a l’estat espanyol, el cafè és una de les begudes més consumides. Segons l’últim informe sobre els “Hàbits de Consum de Cafè a Espanya” realitzat per la cadena Cafè & Te, el 63% dels espanyols majors de 15 anys (uns 22 milions de persones) declaren prendre almenys un cafè diari. Així els ciutadans de l’Estat consumeixen al voltant de 2,5 milions de sacs de cafè a l’any, la qual cosa equival a més de 172 milions de quilograms de cafè o 3,32 kg de cafè per persona i any.

Els resultats d’aquest informe indiquen que la cultura del cafè està àmpliament establerta a Espanya i que el consumidor cada vegada demanda una major qualitat i especialització. Segons el mateix estudi, els catalans són els més aficionats a aquesta beguda, on el 76% assenyala que pren almenys una tassa diària. Així, a Catalunya s’ha experimentat en l’última dècada un creixent interès pel cafè d’especialitat i en ciutats com Barcelona o Girona, han sorgit nombroses cafeteries especialitzades, com Syra Coffee, que ofereixen als clients una àmplia varietat de cafès d’origen únic i mescles exclusives. I és que els consumidors catalans han demostrat una creixent preferència pel cafè d’especialitat a causa de la seva qualitat, l’experiència sensorial que proporciona i el seu component social.

En els últims anys el cafè ha reforçat la seva posició com a favorit entre els consumidors catalans. L’auge del cafè d’especialitat està transformant el panorama de la restauració, ja que cada vegada més persones busquen l’experiència sensorial que ofereix aquest producte. En aquest sentit, en una entrevista concedida a la Revista Alimentària, Julio Guevara, Media Chief of Operations de Perfect Daily Grind, ha afirmat que “els espanyols busquen cada vegada més informació sobre el cafè d’especialitat” i ha assenyalat que el creixement del sector en els últims cinc anys ha estat “d’un 2.000% aproximadament, amb l’obertura d’unes 450 cafeteries, principalment a Madrid i a Catalunya”.

En resum, el cafè d’especialitat és una experiència única que va més enllà de la tassa. La seva qualitat, sabor i sostenibilitat el converteixen en una joia en la indústria cafetera. Empreses com Syra Coffee són exemples de com el cafè d’especialitat pot ser accessible per a tots els paladars, mentre es fa costat als productors locals i es contribueix a la sostenibilitat del planeta. El cafè d’especialitat representa un viatge aromàtic cap a l’excel·lència i el plaer, una experiència que val la pena descobrir.

TAMBÉ T'AGRADARÀ

Banner Publicitario

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.

4 tendències del sector retail que necessites saber

A URBINIUM sabem que l'important no és ser el primer, sinó ser el millor. Aquests 4 punts t'ajudaran a escalar posicions en el teu negoci.

URBINIUM tanca un altre any solidari

Des d'URBINIUM hem donat més de 10.000€ a associacions com la Marató de TV3, Aldeas Infantiles, l'Hospital Josep Trueta, el concert solidàri de Gospelians de Girona contra el càncer i la Fundació Josep Carreras

Mon p’tit léon, la nova formatgeria del carrer Argenteria

La Gisèle Marquis inaugura la seva nova botiga especialitzada en una gran varietat de formatges suïssos d'alta qualitat, així com d'uns bons acompanyaments per la taula

El que no sabies del Barri de l’Eixample

Avui dia, el Barri de l'Eixample suposa uns dels eixos comercials més importants de la ciutat, on habita gairebé la meitat de la població. Aquests són els seus orígens.

El lideratge femení suposa el 33,3% dels negocis assessorats per URBINIUM

Els negocis liderats per dones han crescut un 8% des de 2020. Així és com les emprenedores escalen posicions amb empenta!

Un plaer americà que provoca felicitat a cada mossegada

La franquícia catalana Cobs & Tops obre el seu primer establiment al barri vell proposant una creativa berlina de xuixo de Girona

Las galetes “super chewy” de Guilty Cookies arriben a Girona

La franquícia obre botiga en la Rambla Llibertat on forneja diàriament el plaer culpable preferit dels EUA

Vols llogar un local per a restauració?

Així és com, des del nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, assessorem i agilitzem els passos a seguir per exercir l'activitat de restauració.

El teu restaurant fa olor d’èxit?

Crear espais més amables amb els clients i els empleats és un dels objectius d'una millora en les instal·lacions de sortides de fums