Vols llogar un local per a restauració?


Sovint, emprenedors, marques, cadenes de restauració i franquícies del sector venen a la nostra immobiliària no només per trobar el local idoni, sinó també per comptar amb el nostre assessorament. Ja que disposem d’un Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, el camí es torna més fàcil quan ho deixen a les nostres mans.

El nostre equip d’especialistes són experts en el camp de la cerca, l’optimització i les gestions que són necessàries per llogar un local per a restauració, i avui, en farem cinc cèntims.

¿Quins són els tres punts clau?

 

 

 

LA LLEI DE PROPIETAT HORITZONTAL


El local haurà d’estar a peu de carrer, als baixos d’un edifici en règim de Propietat Horitzontal. Conforme a l’establert a l’Article 3 de la Llei de Propietat Horitzontal, el propietari de cada local ostenta un dret de propietat singular i exclusiu. Així és que, si ets propietari d’un local i vols adaptar-lo per a restauració, pots disposar del teu dret.

No obstant això, d’acord amb la mateixa llei, poden existir limitacions per part de la comunitat relatives a la realització de determinades activitats, o al canvi d’ús de l’immoble. Però, segons la Jurisprudència, han de constar de manera expressa i estar inscrites en el Registre de la Propietat per tal que puguin sortir efectes davant de possibles futurs adquiridors de l’immoble.

 

LA REALITZACIÓ D’OBRES AL LOCAL


Si ets propietari d’un local de qualsevol mena, tens dret a modificar els elements arquitectònics, instal·lacions o serveis d’aquest, sempre que no s’alteri la seguretat de l’edifici, la seva estructura general o el seu estat exterior. I sempre que, per descomptat, no es vegin perjudicats els drets d’un altre propietari. El mateix passa si es tracta d’un local per a restauració.

L’arrendament del local es regeix fonamentalment per la voluntat de les parts. És molt freqüent incloure com a clàusula en el contracte que les obres necessàries pel condicionament del local corrin per compte de l’arrendatari.

 

QUINS PERMISOS NECESSITARÉ?


És convenient sol·licitar informació a l’Ajuntament del municipi sobre si és possible exercir l’activitat de restauració abans d’iniciar qualsevol obra. Els permisos necessaris són els següents:

  • Llicència d’obra. Amb l’objectiu d’adaptar el local seguint la normativa tècnica i mediambiental necessària per a l’exercici de l’activitat.
  • Llicència d’activitat. Amb la finalitat de desenvolupar el treball. Se sol·licita a l’Ajuntament i els requisits poden ser, entre altres, superfície del local, maquinària, sortida de fums, sortides d’emergència… En cas de voler instal·lar una terrassa, necessitarem una llicència d’ocupació de via pública.
  • Llicència d’obertura. Amb l’objectiu de certificar que el local compleix amb totes les condicions necessàries per a exercir l’activitat de restauració. Un cop tramitada pel tècnic, l’Ajuntament la concedirà.

Amb l’ajuda del nostre equip d’especialistes, els passos a seguir per obtenir els permisos són molt més àgils, gràcies al coneixement adquirit durant els 15 anys d’experiència.

 

 

És clar que Girona ciutat i província, està gaudint d’un augment de l’activitat gastronòmica i hostalera i és per això que és tan important tenir clar els punts clau per dur a terme el teu nou projecte. El turisme i, en especial, el relacionat amb l’esport, com són el ciclisme, el futbol, el bàsquet, el golf, entre d’altres, està portant molt de flux econòmic a la ciutat i la restauració és dels sectors que més estan sortint beneficiats.

Si t’ha quedat cap dubte, contacta amb l’equip d’Urbinium. Pregunta’ns, i el nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria estarà encantat d’escoltar-te!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

El calçat ecològic i artesanal de Natural World Shoes

A URBINIUM hem assessorat una nova marca sostenible per a la seva expansió. Descobreix els punts clau del seu concepte ecològic.

Les 7 curiositats de Girona que no sabies

Ciutats romanes, emperadors, barris jueus, catedrals de rècord... I qué hi te a veure la Torre Eiffel?

El que no sabies del Barri de l’Eixample

Avui dia, el Barri de l'Eixample suposa uns dels eixos comercials més importants de la ciutat, on habita gairebé la meitat de la població. Aquests són els seus orígens.

URBINIUM, patrocinador oficial del concert benèfic contra el càncer

El diumenge 18 de setembre se celebrarà un concert benèfic de gòspel al Teatre Municipal de Girona, de la mà de Gospelians de Girona.

Punt Groc amplia a una nova sala de fitness

Un nou espai de 140 m2 obrirà les portes, annex al gimnàs que tots coneixem.

La firma Encuentro Moda aterra a Girona

Famosa per la inclusivitat de talles, concepte important en una ciutat tan inmersa en el retail com la nostra.

5 motius per donar suport a les botigues físiques

Un estudi recent conclou que més del 80% dels clients prefereixen comprar a botigues físiques abans que a Internet. Per què?

Les 5 fases del ‘Customer Journey’

Coneixer les etapes per les que passa el client, t'ajudarà a optimitzar les estratègies de venda del teu negoci i millorar així els resultats.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

Mi&Co arriba a Girona!

La molt esperada firma barcelonesa Mi&Co, obre la seva primera botiga a Girona.