Vols llogar un local per a restauració?


Sovint, emprenedors, marques, cadenes de restauració i franquícies del sector venen a la nostra immobiliària no només per trobar el local idoni, sinó també per comptar amb el nostre assessorament. Ja que disposem d’un Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria, el camí es torna més fàcil quan ho deixen a les nostres mans.

El nostre equip d’especialistes són experts en el camp de la cerca, l’optimització i les gestions que són necessàries per llogar un local per a restauració, i avui, en farem cinc cèntims.

¿Quins són els tres punts clau?

 

 

 

LA LLEI DE PROPIETAT HORITZONTAL


El local haurà d’estar a peu de carrer, als baixos d’un edifici en règim de Propietat Horitzontal. Conforme a l’establert a l’Article 3 de la Llei de Propietat Horitzontal, el propietari de cada local ostenta un dret de propietat singular i exclusiu. Així és que, si ets propietari d’un local i vols adaptar-lo per a restauració, pots disposar del teu dret.

No obstant això, d’acord amb la mateixa llei, poden existir limitacions per part de la comunitat relatives a la realització de determinades activitats, o al canvi d’ús de l’immoble. Però, segons la Jurisprudència, han de constar de manera expressa i estar inscrites en el Registre de la Propietat per tal que puguin sortir efectes davant de possibles futurs adquiridors de l’immoble.

 

LA REALITZACIÓ D’OBRES AL LOCAL


Si ets propietari d’un local de qualsevol mena, tens dret a modificar els elements arquitectònics, instal·lacions o serveis d’aquest, sempre que no s’alteri la seguretat de l’edifici, la seva estructura general o el seu estat exterior. I sempre que, per descomptat, no es vegin perjudicats els drets d’un altre propietari. El mateix passa si es tracta d’un local per a restauració.

L’arrendament del local es regeix fonamentalment per la voluntat de les parts. És molt freqüent incloure com a clàusula en el contracte que les obres necessàries pel condicionament del local corrin per compte de l’arrendatari.

 

QUINS PERMISOS NECESSITARÉ?


És convenient sol·licitar informació a l’Ajuntament del municipi sobre si és possible exercir l’activitat de restauració abans d’iniciar qualsevol obra. Els permisos necessaris són els següents:

  • Llicència d’obra. Amb l’objectiu d’adaptar el local seguint la normativa tècnica i mediambiental necessària per a l’exercici de l’activitat.
  • Llicència d’activitat. Amb la finalitat de desenvolupar el treball. Se sol·licita a l’Ajuntament i els requisits poden ser, entre altres, superfície del local, maquinària, sortida de fums, sortides d’emergència… En cas de voler instal·lar una terrassa, necessitarem una llicència d’ocupació de via pública.
  • Llicència d’obertura. Amb l’objectiu de certificar que el local compleix amb totes les condicions necessàries per a exercir l’activitat de restauració. Un cop tramitada pel tècnic, l’Ajuntament la concedirà.

Amb l’ajuda del nostre equip d’especialistes, els passos a seguir per obtenir els permisos són molt més àgils, gràcies al coneixement adquirit durant els 15 anys d’experiència.

 

 

És clar que Girona ciutat i província, està gaudint d’un augment de l’activitat gastronòmica i hostalera i és per això que és tan important tenir clar els punts clau per dur a terme el teu nou projecte. El turisme i, en especial, el relacionat amb l’esport, com són el ciclisme, el futbol, el bàsquet, el golf, entre d’altres, està portant molt de flux econòmic a la ciutat i la restauració és dels sectors que més estan sortint beneficiats.

Si t’ha quedat cap dubte, contacta amb l’equip d’Urbinium. Pregunta’ns, i el nostre Departament especialitzat en Restauració i Hostaleria estarà encantat d’escoltar-te!

TAMBÉ T'AGRADARÀ

L’exitosa Manicura24 escull Girona per obrir la seva primera botiga!

Després d'un gran èxit amb la seva botiga online, la marca gironina obre la seva primera botiga física a ple centre comercial de la ciutat. Així d'espectacular ha quedat el local:

Charito celebra la seva inauguració a la Rambla de la Llibertat 17

La marca amb quasi 70 anys d'història, arriba a Girona, on ha celebrat la seva inauguració el passat divendres 14 d'octubre.

La primera ‘flagship store’ de Castelli obre a Girona

La famosa marca italiana inaugura la seva nova i primera botiga d'articles per a ciclistes al Carrer Nou de Girona.

El que no sabies del Barri de l’Eixample

Avui dia, el Barri de l'Eixample suposa uns dels eixos comercials més importants de la ciutat, on habita gairebé la meitat de la població. Aquests són els seus orígens.

L’augment del Turisme a Girona, en xifres.

Durant els dos primers trimestres del 2022, el Turisme al territorí gironí ha viscut una remuntada després de la pandèmia.

Netejem el fons marí de l’Escala!

El passat diumenge 23 d'octubre, URBINIUM amb Diving Grassi-sub, vam organitzar una neteja de residus a les platjes de la Costa Brava.

L’inauguració d’Eat Sleep Cycle rep un centenar de persones

Més de 100 persones van assistir a la inauguració de la nova seu de la marca, un nou espai d'expansió per Eat Sleep Cycle.

Hostal La Marina: Un retall de la història de Platja d’Aro

La família Balmaña ven l'establiment després de més de 60 anys de gerència per a garantir la seva renovació

Amb aquesta nova Llei “Crea i Creix”, podràs crear la teva empresa a partir d’1€

El Congrés aprova la Llei "Crea i Creix", amb la que crear una empresa serà molt més fàcil i ràpid. Aquestes son les mesures:

Com escollir un local comercial?

Aquests consells seran la clau de l’èxit per prosperar i obtenir els majors ingressos possibles al teu negoci.